пʼятниця, 20 липня 2012 12:32

Чемпіону України з баскетболу не знайшлося місця в Донецьку

Чемпіону України з баскетболу не знайшлося місця в Донецьку
Скандал у Донецьку. Чемпіона України залишили без майданчика ФОТО: isport.ua

Діючому чемпіонові української баскетбольної Суперліги - клубу "Донецьк" ніде проводити домашні матчі єврокубків і чемпіонату країни.

Донецький палац спорту "Дружба", де виступали діючі чемпіони України, відтепер повністю завантажений хокейним клубом "Донбас". Клуб Бориса Колесникова планує проводити тут матчі КХЛ, чемпіонату країни та інших турнірів.

"Це найбільша проблема для нас на сьогоднішній день. Я сам дуже люблю хокей і спеціально літав на Олімпіаду до Ванкувера на 7 вирішальних матчів турніру. Але ту ситуацію, що ми маємо на сьогодні в Донецьку, навряд чи назвеш навіть стосунками старшого і молодшого братів", - говорить президент БК "Донецьк" Сергій Дядечко.

29 червня був опублікований календар КХЛ на сезон-2012/2013, згідно якого 80% днів в період з 1 жовтня до 1 квітня у палаці спорту "Дружба" зайняті хокейними заходами. Окрім матчів КХЛ це ще й Континентальний Кубок за участю клубу "Донбас" в період з 9 по 13 січня 2013 року, Молодіжний чемпіонат світу з хокею серед юніорів до 18 років у період з 8 по 16 грудня 2012 року і найбільша наша біда - з 12 по 21 квітня 2013 в палаці спорту "Дружба" заплановано проведення чемпіонату світу з хокею серед команд Дивізіону 1 Групи Б.

Цей захід точно співпадає з датами чвертьфінальної серії плей-офф чемпіонату Суперліги, яка буде починатися з 16 квітня 2013 року. У період з 28 грудня 2012 року по 9 січня 2013 палац спорту "Дружба" буде зайнятий під проведення Новорічних ранків від мера міста, а в період з 5 по 9 лютого 2012 палац буде зайнятий під проведення легкоатлетичного турніру "Зірки жердини". Таким чином, для баскетболу фактично не залишається ні часу, ні місця.

"Зараз ми готуємо звернення до президента хокейного клубу "Донбас" Бориса Колеснікова з проханням про перенесення хоча б чемпіонатів світу в інші міста України та перенесення новорічних ранків з палацу спорту "Дружба" в інше місце. Залишається сподіватися, що нас почують. Інакше, не знаю, що й робити", - заявив Дядечко.

Відзначимо, що в Донецьку в рамках підготовки до Євробаскету-2015 планується будівництво великої мультиспортивної арени, замовником якої є як раз ХК "Донбас", проте до її появи БК "Донецьк" доведеться шукати, де грати.

Нагадаємо, що в минулому сезоні БК "Донецьк" був змушений проводити матчі в Києві в непристосованому для цього залі спорткомплексу "Меридіан".

Зараз ви читаєте новину «Чемпіону України з баскетболу не знайшлося місця в Донецьку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути