пʼятниця, 12 липня 2013 13:14

"Будівельник" підписав екс-форварда команди НБА

"Будівельник" підписав екс-форварда команди НБА
Доунс поповнив ряди "Будівельника". Фото: budivelnyk.ua

Американський форвард Міка Доунс (203 см, 91 кг) підписав контракт з київським "Будівельником". Угода розрахована на один рік з можливістю пролонгації ще на рік, повідомляє прес-служба клубу.

Доунс є випускником університету "Гонзага". Після його закінчення грав за хорватський "Задар" (в середньому 11 очок у рамках Єврокубку), бельгійський "Левен Беарс" (12, 4 очки + 3,6 підбирання + 1,3 передачі), а також у клубі другого за силі іспанського дивізіону "Форд Бургос". У ньому став одним з кращих гравців чемпіонату, увійшовши до символічної п'ятірки ліги з показниками в 13,5 очок + 4,0 підбирання + 1, 7 передачі + 1, 0 перехоплення в середньому за гру.

Успішний сезон у лізі LEB-Oro допоміг американцеві отримати пропозицію від клубу найсильнішої європейської національної ліги - "Манреси". У дебютному сезоні в Лізі ACB Доунс набирав у середньому 13,4 очка і робив 4 підбирання за гру. За підсумками сезону отримав від Ліги ACB нагороду "Висхідною Зірки" (Rising Star Award 2012). Реалізація новачка "будівельників" в іспанському чемпіонаті склала: 55,6% з ближньої та середньої, а також 33,0% з дальньої дистанції.

У міжсезоння 2012-2013 Міка спробував свої сили в команді НБА "Бостон Селтікс", де приносив "кельтам" 3,0 очки + 2,3 підбирання за 8 хвилин на паркеті в передсезонних іграх НБА. Велику частину сезону 2012-2013 Міка провів Д-Лізі, у складі фарм-клубу бостонців, "Мейн Ред Кловс", де мав статистику 16,0 очка + 5,8 підбирання + 2,4 передачі +1,5 перехоплення. Точність кидків: 46,3% із середньою і ближньої, а також 38,3% здалека.

В кінці минулого сезону виступав у чемпіонаті Венесуели, клубі "Буканерос", де набирав 14,0 очок + 4,7 підбирання + 1,7 передачі + 1,2 перехоплення в середньому за матч.

Зараз ви читаєте новину «"Будівельник" підписав екс-форварда команди НБА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути