понеділок, 05 серпня 2013 11:58

"Блохіну треба дати півроку" - Олег Саленко

"Блохіну треба дати півроку" - Олег Саленко
Олег Блохін ФОТО: fcdynamo.kiev.ua

Колишній гравець київського "Динамо" Олег Саленко вважає, що для побудови власної гри київському "Динамо" потрібно ще півроку. Так він прокоментував чергову поразки киян від "Шахтаря".

"Новачки "Динамо" приїхали з різних країн, де грали в різний за стилем футбол. Тепер їм треба навчитися грати по-динамівські із пресингом та швидкістю. Якщо на тренуваннях у них щось виходить, то в грі проти "Шахтаря" – не дуже. Велозу перестав встигати з відбором. Класичного пресингу не видно. Думаю, динамівцям треба півроку, щоб зігратися."

Чому Фоменку в збірній не треба було часу "зігратися", а Блохіну треба?

"Тут різні речі. У збірній гравці давно знають манеру гри одне одного. Завдання тренера збірної – налаштувати гравців на миттєвий результат. У клубі інша специфіка."

Якби тренером був Лобановський, чи продовжував би грати в основі Велозу?

"Важко сказати. Лобановський вмів говорити з гравцями. А тут іноземці. Не знаю, чи знайшов би Валерій Васильович для них слова. Але якщо б розчарувався в гравцеві, то відіслав би в дубль і не церемонився. Байдуже, що ти гравець збірної."

У 1990 році ви грали в Москві зі "Спартаком". Перед цим "Динамо" три роки не могло переграти москвичів, але в той день змело суперника з поля 3:1. Учора в Донецьку ситуація повторилася з точністю до навпаки. В чому причина?

"У нас були вітчизняні гравці і кожен досконально знав свій маневр, Лобановський награвав склад роками. Мене на тренуваннях Володя Безсонов навіть стримував, мовляв, не біжи так, краще в грі бігай. Учора було видно, що командні маневри новобранці "Динамо" вивчили не досконально. Мене здивувала гра в обороні. Високі кияни програвали низьким бразильцям верхові м'ячі."

Блохіну дадуть ще півроку?

"Тут Суркісу треба вибирати. Або набратися терпіння й творити команду, або вдатися до чергових тренерських змін. Ігрові зв'язки треба награвати й через Лігу Європи, бо в початкових раундах більшість клубів грають другим складом. Я б вибрав перший варіант."

Нагадаємо, матч "Шахтар" — "Динамо" завершився перемогою господарів з рахунком 3:1

Зараз ви читаєте новину «"Блохіну треба дати півроку" - Олег Саленко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути