пʼятниця, 22 лютого 2013 11:21

"Блохін зіграв одноманітно" - Федорчук

"Блохін зіграв одноманітно" - Федорчук
Федорчук не очікував від Блохіна одноманітної тактики. Фото: football.ua

Колишній тренер сімферопольської "Таврії" та вінницької "Ниви" Олег Федорчук вважає, що київське "Динамо" вчора поступилося французькому "Бордо" передовсім тактично.

"Я не очікував такої одноманітної тактики. Лобановський увесь час говорив про аритмію в грі. Команда не здатна весь час насідати. Після активного початку треба було відійти на свою половину поля. Нічого ганебного в цьому нема. Перед своїми глядачами французи обов'язково би спробували атакувати. Інакше ті їх би не зрозуміли. Навіть Володимир Кличко час від часу віддає ініціативу супернику. Але це зовсім не означає, що він слабший. Учора Блохін грав в одному руслі. Суперник легко пристосувався до одноманітності. Не всі ігри виграються лише в нападі. Це позавчора продемонстрував "Мілан". Щоб убити звіра не обов'язково лізти до нього в нору. Треба хитрістю виманити його звідти", - каже Федорчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ліон" показав "Динамо" як розгромити "Бордо" на рідному полі

"Мені здається, київськими тренерами не були враховані уроки, які напередодні дав "Ліон". Гравці цієї команди у матчі з жирондинцями нікуди не поспішали. Три голи у ворота "Бордо" були забиті після 60 хвилини. Два з них – у результаті швидких, разючих контратак. Захисники "Бордо" – повільні. Цим слід було скористатися", - додав він.

Федорчук думає, що Блохін не вгадав зі складом.

"Я не очікував знову побачити на полі Безуса і Кранчара. А випадок з Ідейє взагалі не зрозумілий. Якщо людина покарана, то чому вона вийшла на поле? Якщо його не карали, то чому випустили лише на другий тайм. Браун виграв кубок Африки, а його карають. Якби хтось із динамівців став чемпіоном Європи, упевнений, що президент клубу вислав би за ним літак. А Браун повернувся з почуттям провини. Так не повинно бути.

Я не сприймаю відмовки на кшталт: "Футболісти старалися". Якщо ви прийдете в ресторан і вам подадуть несмачну їжу, то ви не сприймете аргументів: "повар старався" або "в повара горіли очі". Такі виправдання в сучасному футболі неприйнятні", – зазначив фахівець.

Нагадаємо, київське "Динамо" в гостях мінімально поступилося "Бордо" і вилетіло з Ліги Європи.

Зараз ви читаєте новину «"Блохін зіграв одноманітно" - Федорчук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути