неділя, 05 липня 2015 15:08

Блаттер звинуватив колишніх президентів Франції та Німеччини в тому, що КС-2018 пройде в Росії

Блаттер звинуватив колишніх президентів Франції та Німеччини в тому, що КС-2018 пройде в Росії
Йозеф Блаттер. Фото: ap.org

Колишній президент Франції Ніколя Саркозі і його німецький колега Крістіан Вульф впливали на діяльність ФІФА.

Про це в інтерв'ю виданню Welt am Sonntag, яке було опубліковане в неділю, 5 липня, заявив президент організації Йозеф Блаттер.

Зокрема, за його словами, тодішні глави держав "застосували політичний тиск" напередодні голосування з вибору господарів Кубків світу 2018 і 2022 років (голосування пройшло 2 грудня 2010, обрали, відповідно, Росію і Катар - Прим.).

"Панове Саркозі та Вульф намагалися вплинути на своїх представників при голосуванні. Ось чому у нас тепер є чемпіонат світу в Катарі", - заявив Блаттер. Він уточнив, що німецька федерація футболу за рекомендацією Вульфа "голосувала за Катар з економічних інтересів".

Президент ФІФА впевнений у своїй позиції і в своїх вчинках. "Кожна людина чогось побоюється, але в зв'язку з моєю роботою у ФІФА мені нема чого боятися", - говорить Блаттер.

Йозеф Блаттер 29 травня був обраний главою ФІФА на п'ятий термін. Через кілька днів після виборів, 2 червня, спортивний функціонер подав у відставку, але виконуватиме обов'язки аж до скликання екстреного конгресу ФІФА, присвяченого перевиборам. Захід заплановано на грудень.

Відставка Блаттера пов'язана з корупційним скандалом, який розгорівся у ФІФА. Напередодні щорічного форуму організації влади США заарештували в Цюріху дев'ять великих функціонерів організації. Зокрема, слідство розглядає як корупційний епізод процес вибору господарів Кубків світу 2018 і 2022 років.

Зараз ви читаєте новину «Блаттер звинуватив колишніх президентів Франції та Німеччини в тому, що КС-2018 пройде в Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути