четвер, 03 січня 2013 20:00

Янукович призначив державні стипендії чемпіонам і призеру Олімпійських, Паралімпійських та Дефлімпійських ігор

Янукович  призначив державні стипендії чемпіонам і призеру Олімпійських, Паралімпійських та Дефлімпійських ігор
ФОТО: zaxid.net

Президент України Віктор Янукович призначив державні стипендії 31 чемпіону і призеру Олімпійських, Паралімпійських та Дефлімпійських ігор.

Як повідомляється на сайті глави держави, відповідний указ №2/2013 В. Янукович підписав у четвер. Розміри стипендій прив'язані до розмірыв прожиткового мінімуму, що в держбюджеті на 2013 рік встановлено в розмірі 1108 грн з січня по листопад, а з 1 грудня - у розмірі 1176 грн.

Згідно з указом, стипендія у розмірі 4-х прожиткових мінімумів (нині - 4436 грн) була призначена 10 чемпіонам: XXI літніх Дефлімпійських ігор з футболу Василю Ажнюку, XII літніх Паралімпійських ігор з футболу з наслідками ДЦП Сергію Бабієві, XXVIII літніх Олімпійських ігор зі спортивної гімнастики Валерію Гончарову, XXI літніх Дефлімпійських ігор з легкої атлетики Дмитру Дьяченко, XX літніх Дефлімпійських ігор з легкої атлетики Інні Зверинської, XXIV літніх Олімпійських ігор з футболу Володимиру Лютому, XXI літніх Дефлімпійських ігор з футболу Андрію Савицькому і Андрію Сафьянову, XXVIII літніх Олімпійських ігор з вільної боротьби Ельбрусу Тедеєву, XX літніх Дефлімпійських ігор з волейболу Ніні Храмцової.

Стипендія у розмірі трьох з половиною прожиткових мінімумів (нині - 3878 грн) була призначена 11 срібним призерам: XX літніх Дефлімпійських ігор з легкої атлетики Сергію Дюльгеру, XI літніх Паралімпійських ігор з легкої атлетики Сергію Колосу, XXIX літніх Олімпійських ігор з важкої атлетики Ользі Коробці, XXVIII літніх Олімпійських ігор з легкої атлетики Олені Красовській, XXVIII літніх Олімпійських ігор з вітрильного спорту Георгію Леончуку і Родіону Луці, XXI літніх Дефлімпійських ігор з плавання Владиславу Лопаті, XX літніх Дефлімпійських ігор з легкої атлетики Ярославу Прокопенко, XXI літніх Дефлімпійських ігор з плавання Олександру Рибкіну, IX зимових Паралімпійських ігор з біатлону, лижних гонок Світлані Трифоновії, IX зимових Паралімпійських ігор з біатлону Тетяні Шипиловій.

Стипендія у розмірі 3-х прожиткових мінімумів (нині - 3324 грн) була призначена 10 бронзовим призерам: XIII літніх Паралімпійських ігор з легкої атлетики Світлані Антонюк, XXVIII і XXIX літніх Олімпійських ігор з художньої гімнастики Ганні Безсоновій, XXV літніх Олімпійських ігор з водного поло Андрію Белофастову, XXIV літніх Олімпійських ігор з легкої атлетики Олені В'язовій, XXIX літніх Олімпійських ігор з боксу В'ячеслава Глазкову, XXVIII літніх Олімпійських ігор з гандболу Ірині Гончаровії і Наталії  Ляпінії, XXIX літніх Олімпійських ігор з важкої атлетики Наталії Давидовії, XX літніх Олімпійських ігор з фехтування Сергію Парамонову, XX літніх Олімпійських ігор з футболу Йожефа Сабо.

Цим же указом припинено виплату стипендії Олені Яценко, призначеної розпорядженням президента України від 15 липня 2009 року. Е. Яценко - українська гандболістка виборола олімпійську медаль на афінській Олімпіаді 2004 року у складі збірної України. Виступала за команди "Спартак" (Київ), "Крим" (Любляна, Словенія), "Арво-29" (Брест, Франція). У 2010 році перейшла в команду "Динамо" (Волгоград, Росія).

Зараз ви читаєте новину «Янукович призначив державні стипендії чемпіонам і призеру Олімпійських, Паралімпійських та Дефлімпійських ігор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути