неділя, 10 лютого 2013 13:01

Ганна Різатдінова виграла етап Кубка світу в Естонії

Ганна Різатдінова виграла етап Кубка світу в Естонії
Ганна Різатдінова була першою в багатоборстві ФОТО: sportonline.ua

У Тарту (Естонія) проходить традиційний міжнародний турнір з художньої гімнастики "Miss Valentine 2013", приурочений до Дня Святого Валентина. Змагання проходять в дев'ятнадцятий раз, але цього року вже в ранзі етапу Кубка світу. Україну представляють Ганна Різатдінова та юніорка Елеонора Романова.

У багатоборстві "золото" виграла вихованка "Школи Дерюгіної" Ганна Різатдінова (69,282 бала). "Срібло" дісталося бронзовому призеру чемпіонату світу - 2010 білорусці Мелітіні Станюті (64,531), "бронза" - Марині Дурунді з Азербайджану (63,132 бала).

У програмі юніорок три золотих і одну срібну медаль виграла Елеонора Романова (Школа Дерюгіних).

Це перший Кубок світу в цьому сезоні, який проходить за новими правилами.

З новими програмами українські "художниці" справляються досить добре. Ганна Різатдінова в особистій першості виграла перший турнір сезону, який проходив з 24 по 27 січня в Лос-Анджелесі. На цьому ж старті Аліна Максименко посіла друге місце, Вікторія Мазур, яка в 2013 році повернулася з групових вправ в особисту першість, посіла четверте місце. Всі гімнастки - представниці Школи Дерюгіних.

"У принципі, я задоволена результатами наших гімнасток на перших стартах, - говорить Ірина Дерюгіна. - Сьогодні ми йдемо правильним шляхом. Скажу, що ще з 2000 року Україна поставила свій власний стиль, почала працювати над артистизмом через показові номери, хореографію, оригінальність постановок, ефектність виконання композицій. Наші гімнастки завжди відрізнялися виразністю.

Природно, що тренерам і гімнасткам перейти на нові правила дуже складно, це за місяць-два неможливо зробити. Але я задоволена новими правилами, які дозволяють гімнасткам показати свою майстерність, свій досвід, свою індивідуальність. Ми до цього йшли довго. І, незважаючи на те, що були складнощі у розумінні правил, багато безсонних ночей і роздумів, але ми робимо все можливе, щоб змагання були яскравіше, виразніше і цікавіше для глядача.

Сьогодні вся художня гімнастика України об'єдналася для такого результату, адже наша країна вперше приймає чемпіонат світу. Він відбудеться в Києві з 28 серпня по 1 вересня. І пройде дуже яскраво і професійно. Ми всі над цим працюємо не покладаючи рук", - наводить слова Ірини Дерюгіної прес-служба Федерація гімнастики України.

Зараз ви читаєте новину «Ганна Різатдінова виграла етап Кубка світу в Естонії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути