середа, 18 лютого 2009 15:38

Американці заборонили Коломойському в"їзд в США

Американці заборонили Коломойському в"їзд в США

З джерел, близьких до посольства США в Україні, стало відомо, що американський уряд заборонив в"їзд в США українському бізнесменові Ігорю Коломойському. Це рішення пов"язане з політикою, яка була оприлюднена в квітні 2008 року в доповіді міністра юстиції уряду США Майкла Мьюкесі.

У ній ім"я українського олігарха згадується в контексті боротьби з міжнародною організованою злочинністю, яка є реальною загрозою національній безпеці США і країн Європи. Міністр юстиції підкреслив, що боротьба з корупцією і насильством є пріоритетним напрямом в роботі американського міністерства юстиції і його європейських колег. Про продовження антикорупційної програми вже заявила нова адміністрація президента Барака Обами.

Коломойському приписують відмивання грошей та підкуп судів

У США вважають, що Ігорю Коломойському належать компанії і активи в Росії, Сполучених Штатах, країнах Європи і Африки, вартістю близько 6 мільярдів доларів. Служба юстиції США упевнена, що з його ім"ям пов"язаний підкуп судів, здирство у іноземних партнерів, відмивання грошей та інше.

Коломойському належать футбольні клуби "Дніпро" та, за чутками, "Кривбас" з "Арсеналом". Крім того, баскетбольні клуби "Будівельник", "Дніпро", "Політехніка", "Одеса" безпосередньо спонсоруються структурами, що входять до групи "Приват", очолюваної Ігорем Коломойським.

За матеріалами sport.com.ua, from-ua, champion

Зараз ви читаєте новину «Американці заборонили Коломойському в"їзд в США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути