понеділок, 07 листопада 2011 20:20

"Я в Карпенка-Карого не навчався і з Берізки приклад не візьму" - Григорій Суркіс

"Я в Карпенка-Карого не навчався і з Берізки приклад не візьму" - Григорій Суркіс

Усі повноваження в питаннях щодо суддів передані П'єрлуїджі Колліні. А завдання громадськості та журналістів - допомогти йому розібратися, де арбітр зробив помилку, а де судив упереджено. Про це на прес-конференції за підсумками засідання виконкому ФФУ заявив президент федерації Григорій Суркіс, відповідаючи на питання щодо листа екс-арбітра ФІФА Сергія Берізки.

"Ще до приходу в Україну Колліни я говорив Берізці і про окуляри, і про мікроскоп. А як інакше, якщо гравець ледь не на руці проносив м'яч до чужих воріт. Подивіться матч і стане ясно, чи відповідає його робота рівню арбітра ФІФА.

Я бачив його лист, дав доручення своїм підлеглим розібратися в ситуації. Якщо Берізку образили незаслужено - питань не буде", - відповів він.

Усі повноваження з питань дій арбітрів повністю передані Колліні.

"Я не схильний аналізувати його роботу. Ви ж - я думаю, зрозуміло, кого я маю на увазі, кажучи "ви" - уперто кажете, що Колліна має прийти на певний телеканал і відзвітувати (Григорій Суркіс звертається в бік кореспондента телеканалу "Футбол", який задав запитання про Берізку - Ред. ). Нічого цього він робити не зобов'язаний. Взагалі добре, що Колліна у нас працює. З його авторитетом він не залишився б незатребуваним. А судді помилялися і будуть помилятися. І завдання Колліни - розібратися, що має місце бути в діях того чи іншого арбітра - упередженість або помилка", - сказав Григорій Суркіс.

"Прийшов Берізка на канал, виступив. Хоче йти до Лозанни? Будь ласка. Що стосується мене, то я в студіях не працював, в Карпенка-Карого не вчився, тому діяти аналогічним чином не збираюся. Якщо хочете все дізнатися, приходьте в прес-клуб і питайте Колліну. Це я кажу кільком телеканалам, а не одному. А то раніше був поганий Суркіс, тепер такий самий Колліна. Давайте допоможемо людині розібратися, що до чого. З приводу лікування моєї ноги можете телефонувати постійно, я Вам готовий доповідати хоч кожен день, як проходять процедури. Хочете зняти це на плівку? Це буде дорожче коштувати", - додав він.

Нагадаємо, Сергій Берізка написав відкритий лист, в якому звинуватив чиновників федерації у тому, що ті почали війну проти нього. Арбітр був переведений у першу лігу в 2007 році після матчі "Ворска" - "Дніпро", де не призначив очевидний пенальті. Пізніше взагалі був усунений від суддівства.

Зараз ви читаєте новину «"Я в Карпенка-Карого не навчався і з Берізки приклад не візьму" - Григорій Суркіс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути