понеділок, 10 грудня 2012 15:25

13-річна школярка підняла 90-кілограмову штангу в позиції йоги

13-річна школярка підняла 90-кілограмову штангу в позиції йоги
Мар'яні Наумової скорилася 90-кілограмова штанга

Чи можете ви підняти 90-кілограмову штангу в одній з позицій йоги, навіть не спітнівши? А ось 13-річна школярка з Росії може...

Дівчинка, яка піднімає штангу важче середньостатистичної людини, - це саме по собі дуже страшно, пише Joe.ie. Але ще більше вражає техніка юної блондинки: вона робить це в досить незвичайній позі.

Мар'яна Наумова з Підмосков'я, абсолютна рекордсменка у жимі штанги лежачи серед дівчат-тінейджерів, на чемпіонаті світу з пауерліфтингу, який відбувся в США, встановила новий світовий рекорд, піднявши штангу вагою 90 кілограмів.

Мар'яна - перша дівчина до 18 років, яка виконала норматив "Еліта Росії" і потрапила на обкладинку найбільшого в світі журналу з пауерліфтингу Powerlifting USA.

За підсумками турніру "Принцеса штанги", саме так охрестили юну Мар'яну в спортивному світі, отримала персональне запрошення взяти участь у пауерліфтерских шоу в рамках найбільшого в світі турніру з бодібілдингу "Містер Олімпія 2013".

Мар'яна з чотирьох років займається спортивною аеробікою, у віці 10 років за прикладом свого батька захопилася пауерліфтингом. За останні два роки дівчинка неодноразово займала призові місця на престижних російських і міжнародних турнірах. На її рахунку вже півтора десятка світових рекордів за версіями різних федерацій пауерліфтингу.

Зараз ви читаєте новину «13-річна школярка підняла 90-кілограмову штангу в позиції йоги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути