середа, 06 лютого 2013 12:29

Армстронг уник кримінальної справи за допінг

Армстронг уник кримінальної справи за допінг
Ленса Армстронга позбавили всіх титулів ФОТО: Reuters

Прокуратура США відмовилася відновити кримінальну справу стосовно американського велогонщика Ленса Армстронга, який зізнався у вживанні допінгу. Про це повідомляє Reuters.

У кінці 2011 - початку 2012 років прокуратура проводила розслідування стосовно Армстронга, якого звинувачували в шахрайстві. На думку правоохоронних органів, гонщик тривалий час обманював спонсора його команди US Postal - Поштову службу США. Армстронг обвинувачувався у вживанні допінгу, що було заборонено умовою спонсорської угоди. У лютому 2012 року прокуратура без пояснень причин зупинила розслідування.

У січні 2013 року сам гонщик зізнався в тому, що більшу частину кар'єри приймав заборонені препарати. Міністр юстиції штату Каліфорнія Андре Біротто заявив 5 лютого, що прокуратура в курсі заяв гонщика, проте приводів для поновлення розслідування немає.

Армстронг був викритий у використанні допінгу під час розслідування Антидопінгового агентства США (USADA), результати якого були опубліковані в жовтні 2012 року. Американця позбавили всіх титулів, у тому числі звання семиразового чемпіона "Тур де Франс" і бронзової медалі Олімпіади-2000 в Сіднеї. Також Армстронг отримав довічну дискваліфікацію, хоча до того часу завершив професійну кар'єру.

Зараз ви читаєте новину «Армстронг уник кримінальної справи за допінг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути