середа, 13 квітня 2011 14:43

"Барселона" потренувалася з підвищеною відповідальністю "- Саленко

"Барселона" потренувалася з підвищеною відповідальністю "- Саленко

У матчі-відповіді ? фіналу Ліги Чемпіонів "Шахтаря" з "Барселоною", який завершився мінімальною перемогою іспанців (1:0), захист "гірників", що складається в основному з дублерів, в цілому зіграв добре. А гра показала, що і каталонська команда не без слабких місць. Про це у коментарі Gazeta.ua сказав кращий бомбардир ЧС-1994 Олег Саленко.

- Гра була вже цілком іншою, ніж в Іспанії,- говорить Олег Анатолійович. - "Барселоні" вже не важливий був результат, вони вийшли з настроєм просто пограти у футбол. Думаю, що сама гра була рівна, просто "Шахтар" свої моменти не використав, команді не вистачило спокою, вона показала набагато менше, ніж могла .. Особисто я хотів, щоб гірники вдома зіграли внічию, це було б логічно.

Каталонці ж з наявних моментів один втілили у гол. В цілому, гра іспанців була побудована на постійному контролі м'яча, використанні далеко не граничних швидкостей. Разом з тим було видно, що "Барселона" у разі необхідності може додати.

- Тобто команда з думками про "Реал" берегла сили і здоров'я?

- Звичайно. Щоб не втрачати зв'язки, ігровий ритм, Гвардіола випустив основний склад, в міру необхідності роблячи заміни. Для "Барселони" це було тренування з підвищеною відповідальністю, разом з тим, як команда з ім'ям, та не могла опускатися нижче, ніж вона є.

- Незважаючи на гучні дифірамби на адресу "Барселони", які є у команди слабкі місця, які вдалося оголити "Шахтареві"?

- Слабке місце "Барси" - захист. Команда, і це наочно показав матч, обороняється більше кількістю, ніж якістю. При тому, що у них гра побудована через контроль м'яча гравцями атакуючої лінії. Використання швидкісних переходів від оборони до атаки, різких контрвипадів від країв до середини поля - це те, за рахунок чого можна розраховувати на успіх з командою Гвардіоли.

- Захист "Шахтаря" на 75% складався з дублерів, основним був тільки Ракицький. Чи відчувався брак Чигринського, Срни, Раца?

- По такій грі оборона зіграла досить пристойно. Звичайно, були деякі проходи, але не забуваємо, що це все-таки "Барселона", але в цілому ті, хто був на полі, зі своїми обов'язками справлялися, і анітрохи не сильніше був би "Шахтар", грай провідні гравці.

- Якби "Барса" грала на повну силу, вчорашній обороні напевно був би несолодко?

- Спірне питання. Може так, а може навпаки, вони були свіжі, готові до гри. Як ніяк, "Шахтар" теж зараз захищається кількістю і насичену оборону, де гравці повністю викладаються, пройти каталонцям було б нелегко.

- Після поразки від "Оболоні" Луческу "розніс" багатьох гравців, зокрема дублерів, поставивши під сумнів доцільність їх подальшого перебування в команді. Це могло подіяти у якості "допінгу"?

- Так, напевно це психологічно подіяло. Але в основному на резервістів, які, мабуть, були впевнені, що "пивоварів" можна обіграти виключно за рахунок майстерності. А на "Барселону" настроювати нікого не треба, тут, можна сказати, інстинктивно включається повна концентрація і самовіддача.

- Рінат Ахметов сказав, що "Шахтар" влітку посилять нові гравці. Які позиції в першу чергу потребують підсилення?

- Команді не вистачає стабільних крайніх захисників, які відпрацьовують від і до. Це вимоги сучасного футболу. При тій схемі, яку використовує "Шахтар", коли бразильці "в'яжуть" м'яч, необхідні надійні футболісти, що перекривають зони. Крім того, потрібен як мінімум ще один класний нападаючий, здатний брати гру на себе, тим самим реалізовуючи моменти. Вся гра команди побудована через зв'язки бразильців і необхідний гравець, який буде постійно і результативно завершувати їх роботу.

Зараз ви читаєте новину «"Барселона" потренувалася з підвищеною відповідальністю "- Саленко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути