середа, 14 грудня 2016 16:29

На виставці показують фільми про переселенців
17

Фото: mediananny.com

До 25 грудня в київській галереї "Мистецький Арсенал" триває виставка про переселенців "Як тебе звати?". Про це пише "Громадське радіо". Там показують фотографії, відеозаписи, малюнки дітей-переселенців і документальні фільми про них. Вхід вільний.

"Найважливіше в нашому проекті - нагадувати, що вимушено переміщені - це теж українці, - сказав Руді Лухман, заступник представника ЮНІСЕФ в Україні. - Це українські діти, які втратили будинки, а іноді - навіть сім'ї. Це не біженці здалеку, це не те, від чого можна закрити кордон. Це - українці. До їхнього будинку прийшла біда. За ступенем руйнувань, бойові дії мало чим відрізняються від природної катастрофи. Дітей потрібно захистити від гуманітарної катастрофи, їм необхідно допомогти, а не ізолювати або звинувачувати їх у всіх смертних гріхах. За допомогою окулярів віртуальної реальності можна побачити зруйновані під час обстрілів будинки і побувати в оселях, де люди в XXI столітті живуть з дірками від снарядів у стінах".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переселенку Віолетту Нестеренко травмували лікарі

Експозиція знайомить відвідувачів з етапами, через які пройшли переселенці: залишення домівки, дорога в невідоме і ностальгія за довоєнним життям.

Зараз ви читаєте новину «На виставці показують фільми про переселенців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1865
Голосування Чи прийнятні умови кредитування для переселенців у 20% річних?
  • Так, за новими умовами зможу взяти кредит
  • Так, але доведеться у всьому собі відмовити
  • З такими умовами є ризик влізти в борги
  • Ні, бо не має стабільного доходу
  • Не братиму кредит через великий відсоток
Переглянути