понеділок, 20 лютого 2017 10:47

Як діяти, коли відмовляють у оформленні закордонного паспорта

Як діяти, коли відмовляють у оформленні закордонного паспорта

У Новомосковську Дніпропетровської області у переселенки вимагали додаткові документи для оформлення закордонного паспорта, мотивуючи це перевіркою СБУ. Про це розповідає представниця громадської організації "Мартин клуб" Олена Горгадзе-Кузнецова.

Юристка "Донбас SOS" Марія Красненко закликає переселенців подавати письмові скарги й одразу фіксувати порушення на урядовій гарячій лінії 1545, якщо у вас вимагають не загальнообов'язкові документи при оформленні закордонного паспорта. У більшості випадків це допомагає вирішити ситуацію протягом кількох днів або й одразу.

"Проблема в тому, що більшість людей погоджуються з позиції економії часу і йдуть легшим шляхом - або приносять документи, або звертаються до приватних сервісів. Можуть вимагати і трудову книжку, і документи про закінчення вищого навчального закладу. Був випадок, коли у Харкові людину одразу відправили до начальника ЦНАПу, яка вже пояснила, що ви внутрішньо переміщена особа - надавайте інші документи", - каже Марія Красненко виданню Громадське радіо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переселенцям виділять €4 млн на продукти

Проблеми з оформленням паспортів почалися з лютого 2017 року.

"Буквально позавчора наша співробітниця намагалася оформити закордонний паспорт. Вона переселенка. У міграційній службі Новомосковська їй повідомили, що окрім загальнообов'язкових документів (паспорта, ідентифікаційного коду і довідки тимчасово переміщеної особи), треба надати ще два документи державного зразка з фотокарткою. Тобто навіть свідоцтво про шлюб не підходить, бо там немає фотографії. На її запитання, чим це аргументовано, їй відповіли, що працює механізм, коли людина платить гроші, залишає пакет документів, який відправляється на перевірку до СБУ, і є дуже великий шанс, що за відсутності додаткових документів їй буде відмовлено в оформленні закордонного паспорта", - додала юрист.

Зараз ви читаєте новину «Як діяти, коли відмовляють у оформленні закордонного паспорта». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1865
Голосування Чи прийнятні умови кредитування для переселенців у 20% річних?
  • Так, за новими умовами зможу взяти кредит
  • Так, але доведеться у всьому собі відмовити
  • З такими умовами є ризик влізти в борги
  • Ні, бо не має стабільного доходу
  • Не братиму кредит через великий відсоток
Переглянути