пʼятниця, 09 грудня 2016 13:25

12-річний хлопчик грає у футбол на протезах

12-річний хлопчик грає у футбол на протезах

12-річний Микола Нижниковський, якому вибухом снаряду відірвало ноги і праву руку, повернувся після тривалого лікування у Канаді. Там хлопцю зробили кілька операцій і виготовили протези, на яких вчиться ходити.

Про це кореспондентові Gazeta.ua розповідає Олена Кунєва, хрещена Миколи.

"Миколка потроху ходить, вчиться грати у футбол, активно займається спортом. Самостійно робить вправи, качає прес. Найбільша його мрія — стати таким відомим, як американець Нік Вуйчич. Він теж без кінцівок, але дуже успішний. Найбільше Миколці подобається, як той плаває. Тому ми теж записалися у басейн. Уже були перші заняття, де хлопчика вчили правильно триматися на воді", - каже Олена.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Миколі Нижниковському п'ять разів міняли протези ніг

Попереду у хлопчика ще кілька етапів лікування — йому потрібна операція на оці. А також повне протезування зубів. Зараз він із мамою живе у Запоріжжі у хрещеної Олени. З нетерпінням чекає завершення будівництва власного дому, який для нього зводять волонтери.

24 серпня 2015 року в рідному селищі Володарське Донецької області Микола підірвався на снаряді. Із ним - 9-річний Сергій і 11-річний Олександр Курбатови. А також молодший брат Миколи, 4-річний Данило, який від отриманих травм загинув.

Зараз ви читаєте новину «12-річний хлопчик грає у футбол на протезах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1865
Голосування Чи прийнятні умови кредитування для переселенців у 20% річних?
  • Так, за новими умовами зможу взяти кредит
  • Так, але доведеться у всьому собі відмовити
  • З такими умовами є ризик влізти в борги
  • Ні, бо не має стабільного доходу
  • Не братиму кредит через великий відсоток
Переглянути