вівторок, 06 січня 2015 11:41

Wi-Fi в київському метро буде мати швидкість 100 Мбіт/с

Wi-Fi в київському метро буде мати швидкість 100 Мбіт/с
Фото:zn.ua

У 2015 році кияни зможуть користуватися послугами Wi-Fi у київському метрополітені.

Київський муніципалітет підписав договір на побудову мережі безпровідного інтернету, згідно якого компанія-переможець, крім витрат на мережу, спрямує 10 млн грн до міського бюджету. Роздавати Wi-Fi буде "Фідомобайл". Мережею будуть охоплені 52 станції, 774 вагони, тунелі і платформи, почнеться робота зі станції "Майдан Незалежності". Доступ до базового інтернету для користувачів – буде безкоштовним, за вищі швидкості – доведеться платити, повідомляє polemix.com.

Генеральний директор "Фідомобайл" Джефф Хаулі розповів, що інвестиції в проект побудови мережі швидкісного інтернету в метро складуть 100 млн грн, ще 10 млн грн буде направлено до міського бюджету. Послуги швидкісного інтернету в метро будуть надаватися під брендом "Москіто".

"У наших планах - повна Wi-Fi-покриття всього метрополітену: від ескалаторів, станцій, переходів до тунелів. Всього обладнують 52 станції і 67,5 км ліній метро і 774 вагони. Mosquito забезпечить покриттям і відкриваються станції. Інфраструктура проекту дозволить користувачам перебувати на нерозривному зв'язку протягом всієї поїздки", - каже Джефф Хаулі. 

Зв'язок Mosquito буде якісно відрізнятися від звичного інтернету. Технології забезпечать швидкість, що перевищує стандарт передачі даних четвертого покоління 4G. Вони дають до 100 Мбіт / с при русі поїзда на швидкості до 100 км / год. Послуги передбачать безкоштовний сервіс та платні преміум-послуги.

Кожен бажаючий зможе отримати вільний безкоштовний доступ до базового інтернету. Його швидкість дозволить переглядати сайти, читати новини, користуватися соціальними мережами, електронною поштою, різними месенджерами. При цьому безкоштовний функціонал буде супроводжуватися рекламою.

Преміум-послуги будуть надавати можливість абонентам "Mosquito" завантажувати "важкий " контент": дивитися потокове HD-відео, тобто телебачення й кіно, а також грати в онлайн-ігри. Ці послуги будуть платними, але їх ціна буде доступною. Зручні види абонементів дозволять користувачам вибрати найбільш вигідний для себе варіант.

Wi-Fi в метро - це лише частина проекту. Фідомобайл профінансує обладнання і експлуатацію систем відеоспостереження на станціях і в рухомому складі метрополітену. 

За планами, до кінця 2015 року буде реалізована частина проекту Mosquito. Першими точками запуску мережі Wi-Fi будуть центральні станції.

Зараз ви читаєте новину «Wi-Fi в київському метро буде мати швидкість 100 Мбіт/с». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути