пʼятниця, 15 січня 2016 18:39

Презентували суперточну вітчизняну гвинтівку

Концерн "Укроборонпром" модернізував гвинтівку Мосіна, яка тепер веде прицільну стрільбу на відстань 1,2 км. Про це повідомляє прес-служба ДК "Укроборонпром".

Зброю виготовили за сучасною технологією та оснастили телескопічним прикладом.

Гвинтівка призначена для ведення одиночного вогню з прицільною дальністю майже 1200 м. Початкова швидкість пострілу складає 870 м/с, а гранична відстань польоту кулі – 2 км. Орієнтовна вага гвинтівки – лише 4,5 кг. Гучність звуку під час стрільби з глушником знижується до 26 дБ.

Автор: goryahcevivg.cont.ws
 

"Цей зразок озброєння розробили і виготовили фахівці ДП "Укроборонсервіс", що входить до складу Концерну. В рамках модернізації легендарної гвинтівки Мосіна в конструкцію внесли вагомі зміни, в результаті яких від старого зразка залишились хіба ствол та затворний механізм. Модернізацію здійснили завдяки принципово новим та сучасним вітчизняним розробкам, сама зброя виготовлена із українських комплектуючих, зокрема оптикою", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які бронемашини виготовляють в Україні

Приклад і дерев'яну ложу замінили алюмінієвою, а також регульованим прикладом. Обойму замінили на окремий магазин, з однорядним розташуванням патронів. Для установки глушника або дульного гальма-компенсатора на дуловій частині стовбура передбачили спеціальну різьбу.

Також гвинтівку оснастили Планкою Пікатіні – новинкою для української оборонної промисловості. Такий пристрій у складі зброї ставить її в один ряд із світовими аналогами.

 

Зараз ви читаєте новину «Презентували суперточну вітчизняну гвинтівку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути