вівторок, 01 березня 2016 17:12

Станція MAVEN зробила фантастичний знімок супутника Марса

Станція MAVEN зробила фантастичний знімок супутника Марса

Станція MAVEN зробила знімки Фобоса в ультрафіолетовому випромінюванні, Це допоможе наблизитися до розуміння формування цього супутника Марса. Про це повідомляється на сайті NASA.

Представлене зображення отримано шляхом монтування знімків, зроблених MAVEN в кінці листопада і на початку грудня 2015 року в ході близьких прольотів на відстані до 500 км над Фобосом. На зображенні супутник, що затьмарює газоподібний водень (позначений синім кольором) і розташовується над верхніми шарами атмосфери Червоної планети.

Вчені сподіваються зрозуміти походження Фобоса. Нині планетологи мають два сценарії, які пояснюють природу супутника. Згідно з першим, Фобос є астероїдом, захопленим Марсом, згідно з другим — небесним тілом, що виникло вже на орбіті Червоної планети.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: NASA показало вражаюче відео випробувань космічного корабля Starliner

Основне завдання MAVEN полягає у визначенні швидкості витікання кисню і водню з марсіанської атмосфери. Це дозволить вченим оцінити кількість води, яку втрачає планета. Фахівців також цікавить клімат Марса.

Американський апарат MAVEN запущено 18 листопада 2013 року з космодрому на мисі Канаверал ракетою-носієм Atlas V. На орбіту Марса він вийшов 21 вересня 2014 року. Місія розрахована на рік. MAVEN виробництва Lockheed Martin є десятим марсіанським зондом NASA. Вартість робіт з його створення оцінюється в $700 млн.

Нагадаємо, NASA показало знімок крижаних каньйонів Плутона

Зараз ви читаєте новину «Станція MAVEN зробила фантастичний знімок супутника Марса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути