середа, 04 вересня 2013 12:12

Сяючий мавзолей Шах-Черах з дзеркальний куполом та стінами зі скла
16

Мавзолей Шах-Черах - одна з визначних пам'яток м. Шираза, що в Ірані. У мавзолеї Шах-Чераг похований святий Сейід Світ Ахмад, нащадок пророка Мухаммеда.

Мавзолей використовується як мечеть і є місцем справжнього релігійного паломництва для мусульман - шиїтів."Шах-Черах" перекладається з перської як "князь світу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Індійська велич і 20 тисяч щурів - храм Карні Мата в Дешноці

Мавзолей був побудований в чотирнадцятому столітті і з самого дня свого заснування перетворився на святиню. Шах- Черах офіційно визнаний важливим історичним пам'ятником міста і внесений до списку культурної спадщини Ірану.

Зовні ця мечеть-мавзолей виглядає цілком звичайно - звичний для Шираза архітектурний стиль поєднується з традиційною мозаїкою, використаною для оформлення стін. Проте інтер'єр мечеті просто неймовірний. Внутрішні стіни прикрашені шматочками скла, коштовностями та срібними пластинами, а купол повністю покритий дзеркалами і кольоровим склом, тому в народі за Шах-Черахом міцно закріпилася назва "Дзеркальна мечеть".

Зараз ви читаєте новину «Сяючий мавзолей Шах-Черах з дзеркальний куполом та стінами зі скла ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути