вівторок, 30 травня 2017 08:49

Роботи-мурахи здатні відтворювати поведінку справжніх комах

 

Американська компанія Festo, що спеціалізується на пневмоавтоматиці, розробила роботів-мурах

Мурахи BionicANTs, призначені для демонстрації дій, які моделюють звичайну поведінку мурах в природі повідомляє сайт RoboCraft

Як і справжні мурахи, BionicANTs слідують простим правилам. Зберігаючи свою автономність - вони здатні працювати разом, що необхідно при вирішенні більш складних і масштабних завдань.

Спілкуючись між собою, мурахи координують свої дії і руху, тому їх група може маніпулювати об'єктами, які є набагато більшими за свої розміри.

Робот-мураха виготовлений за допомогою методів 3D-друку (лазерне спікання). А їх електронні схеми, розташовані на зовнішній стороні їх корпусу, виконані за допомогою 3D-MID-технології, при якій 3D-провідники і контактні площадки, виконуються на об'ємних пластикових елементах конструкції. Вага однієї мурахи - 105 грам. Висота: 43 мм, Ширина: 150 мм. Час роботи без зарядки: 40 хв.

В голові роботів є стерео-камера, а їх вусики-антени, використовуються в якості контактних електродів для зарядки акумуляторів. Для цього їх встромляють вусами в блоки живлення.

Рухомі частини, робота - ноги і щелепи, виготовлені з 20 рухомих п'єзо-керамічних актуаторов, які здатні швидко і ефективно рухатися. Під черевом, робота-мурахи, розташовується оптичний датчик (майже як у комп'ютерній миші ), що дозволяє їм орієнтуватися за допомогою інфрачервоного маркування на підлозі.

Матеріали з якого зроблені мурахи компактні, довговічні і споживають мало енергії. При цьому, їх можна використовувати і як елемент конструкції.

Вчені й інженери Festo не вперше демонструють біоінспіровані роботи. До цього компанія створила: робота метелика, кенгуру, чайку, медуза і аеро-пінгвіна.

Зараз ви читаєте новину «Роботи-мурахи здатні відтворювати поведінку справжніх комах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути