понеділок, 20 серпня 2018 18:29

Пішли досконалішим шляхом - експерт про проект Укртелекому

Пішли досконалішим шляхом - експерт про проект Укртелекому
Укртелеком запустив пілотний проект з заміни стаціонарних телефонів на мобільні. Фото: Mediasat

Укртелеком запустив пілотний проект з заміни стаціонарних телефонів на мобільні.

Апарти міняють поки тільки в Жовтих Водах на Дніпропетровщині. Укртелеком видає людині телефонний апарат з встановленою чіп-картою мобільного оператора. У абонентів зберігається їх номер телефону і порядок набору інших номерів. Абонент отримує і здійснює дзвінки зі свого міського номера, користуючись тарифами міської телефонії.

"Це свідчить про те, що Укртелеком хоче замінити застарілі системи. Тому вони вирішили піти більш надійним і досконалішим шляхом. За якістю він буде кращим, але можуть зробити дорожчим. Залежить від кількості абонентів, які захочуть позбутися стаціонарних телефонів. Таких буде більшість, бо захочуть мати цифровий зв'язок замість аналогового, який крім голосового сервісу не давав нічого", - каже Gazeta.ua директор компанії "МПП-консалтинг" Павло Мельник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Укртелеком відбирає стаціонарні телефони

Раніше директор Департаменту корпоративних комунікацій Укртелеком Михайло Шуранов повідомив, що головна причина заміни - це часті крадіжки телефонних кабелів.

"Крадіжки кабелів - одна з ключових причин заміни. По-перше, кабельні мережі дуже дорого утримувати, по-друге у віддалених районах їх дуже часто крадуть, стовпи ламають. "Укртелекому" простіше поставити одну вишку за стандартами мобільного зв'язку і забезпечити піврайону, зв'язком покривають кілька десятків сіл одночасно", - каже Мельник.

Із червня в Україні зросли тарифи за користування стаціонарним телефоном. Укртелеком підняв вартість абонплати на базовий пакет на 6 грн - до 74 грн у містах і майже 70 грн для жителів сільської місцевості. Цей тариф дає можливість безлімітно спілкуватися у межах міста та району. Також надається 500 безкоштовних хвилин на місяць на дзвінки по Україні.

Зараз ви читаєте новину «Пішли досконалішим шляхом - експерт про проект Укртелекому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути