пʼятниця, 28 квітня 2017 22:50

Відкрили розумне кладовище

Відкрили  розумне кладовище
Випустили digital-надгробки з екранами. Фото: rozumnemisto.org

З'явилися перші у світі "розумні" надгробки. Інноваційні могильні плити поставили на кладовищі Pobrezje у словенському місті Марібор.

На могильних плитах встановлені 48-дюймові екранами. Вони показують інформацію про покійного, яку раніше завантажили у пристрій. Про це повідомляє infokava.

Датчики руху, вмонтовані у плиті, реагують на рухи. Якщо до плити ніхто не підходитиме, вона ні чим не відрізнятиметься від звичайної. Як тільки до пам'ятника хтось наблизиться, увімкнеться сенсорний екран. На ньому можна подивитися фото і відео з участю покійного, а також прочитати його біографію.

Ці екрани водонепроникні, кажуть у компанії Bioenergija. Крім того, фірма розробляє спеціальний мобільний додаток для взаємодії з надгробним екраном.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Apple створила штучний піт

За словами дирекції Bioenergija, вони вжде мають декілька замовників. Вартість інноваційного надгробка становить трохи більше $ 3 тис.

Компанія Facebook запустила тестову версію сервісу Facebook Spaces.Цей сервіс являє соціальну мережу, в якій спілкування та інші взаємодії між учасниками відбуваються у віртуальній реальності.

Зараз ви читаєте новину «Відкрили розумне кладовище». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути