четвер, 07 грудня 2017 18:00

Новий Mac mini - чого чекати?

Новому Mac mini - бути! Підтвердження цьому - відповідь Тіма Кука на лист фаната пристрою. Він пообіцяв, що "далі буде", але зрозуміло ніяких деталей. Мовляв, дізнаєтеся все на презентації.

Незважаючи на невисоку вартість, в компактному корпусі Mac mini шириною всього 19,7 см прихований повноцінний комп'ютер з хорошими технічними характеристиками. Необхідно всього лише під'єднати монітор, клавіатуру і мишу - у вашому розпорядженні потужний міні-комп'ютер.

В першу чергу, хотілося, щоб новинка зберегла колишній цінник. Швидше за все, зовнішній вигляд Mac mini не зміниться, а якщо і зміниться, то Apple влаштує грандіозну презентацію. Інформувати громадськість про нову конфігурацію можна і простим прес-релізом, а ось зміни дизайну - це вже те, про що варто сказати на глобальному рівні.

  Виробники заговорили про презентацію нового Mac mini
Виробники заговорили про презентацію нового Mac mini

"Залізо" і обсяг пам'яті

У купертіновців останні роки дорожчає все, від телефонів до комп'ютерів. Фанатам Mac mini хотілося б бачити звичну вартість на крихітні десктопи, але з істотною ревізією. Очевидно, що пристрій може отримати "свіжий" процесор - 8-го або 7-го покоління. Не повинні виробники залишити без уваги і 4 Гб оперативної пам'яті, чого вже недостатньо для сучасного користувача. Очікується її збільшення хоча б до 12 гігабайт.

Інтригуючий момент - обсяг жорсткого диска. Встановлення SSD-диска - безпрограшний варіант: швидке завантаження системи, моментальний відгук системи. А якщо компанія вирішить використовувати в новинці жорсткий диск, який має швидкість обертання 5 400 оборотів за секунду, - це буде неповага до фанатів. Система начисто позбавляється швидкодії.

Кількість портів

Непогано, якби розробники залишили на корпусі всі роз'єми без змін. Знаючи вміння компанії відібрати необхідні для вирішення щоденних завдань порти, в новій моделі їх може практично не залишитися. Наприклад, iMac 2017 року поставляються з чотирма USB-A і двома Thunderbolt 3. Загалом непогано, і добре якщо Mac mini теж отримає такий набір.

Колір швидше за все залишаться колишніми. Навряд чи компанія зважиться випустити Мак міні в червоному або синьому кольорі. Причиною підвищення вартості комп'ютера може стати графічна відеокарта.

  Виробники заговорили про презентацію нового Mac mini
Виробники заговорили про презентацію нового Mac mini

Touch ID і тачбар - за окремий прайс

В комплект Mac mini входить тільки провід для зарядки. Але Apple може легко зробити апдейт з клавіатурою Magic Keyboard, приробивши до неї тачбар і Touch ID. За допомогою Touch ID набагато простіше і швидше можна дістатися до документів і необхідним файлам. Ви зможете забути про пароль, який доводиться постійно вводити.

Зрозуміло, що з такими приємними "бонусами" вартість девайса збільшиться, але багато хто готовий заплатити за такі нововведення, а їх вже хочеться! Адже фанати з нетерпінням чекають оновлений Mac Mini, і якщо його характеристики виявляться "на висоті", то на гаджет чекає успіх. Придбати пристрій можна буде не тільки у фірмовому магазині техніки Apple.

Зараз ви читаєте новину «Новий Mac mini - чого чекати?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути