вівторок, 01 грудня 2015 10:16

NASA опублікувало новий знімок супутника Сатурна

Автор: NASA
  Енцелад
Енцелад

NASA опублікувало фото супутника Сатурна Енцелада. На знімку створюється враження, що Енцелад "завис" над кільцями планети. Про це повідомляється на сайті агентства.

Частинки, з яких складаються кільця Сатурна, дуже маленькі, тому не можуть довгий час зберігати тепло. Всередині Енцелада вирують сили, які нагрівають його поверхню. Це призводить до того, що з полюсів супутника починають виходити струмені води, які можна помітити на знімку. Останні дослідження апарата Cassini показують, що під поверхнею Енцелада міститься глобальний океан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: NASA оприлюднило вражаюче відео вибуху на Сонці

Представлене зображення було зроблено Cassini у видимому спектрі 29 липня 2015 року з відстані мільйон кілометрів від поверхні Енцелада. Космічна станція Cassini-Huygens, вартістю понад три мільярди доларів, була запущена в космос 1997 року для дослідження Сатурна і його супутника Титана.

Cassini названа на честь італійського вченого Жана Доменіко Кассіні. Він довів, що кільце Сатурна складається з двох частин, розділених темною смугою. Кассіні також передбачав, що кільця Сатурна складаються з часток різних розмірів.

Cassini-Huygens – одна з найбільш грандіозних космічних станцій, які були коли-небудь запущені в космос. Вона наповнена величезною кількістю інструментів і камер для точних вимірювань та високоякісних знімків у різних атмосферних умовах і спектрі кольору. Космічна станція складається з орбітальної станції Cassini і зонда Huygens.

Місія Cassini є спільним проектом NASA, Європейського космічного агентства та Італійського космічного агентства. Раніше повідомлялося, що вчені отримали найчіткіший знімок другого за величиною супутника Сатурна.

Нагадаємо, вчені знайшли на Місяці сліди від "падіння людини".

Зараз ви читаєте новину «NASA опублікувало новий знімок супутника Сатурна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути