вівторок, 27 червня 2017 15:43

Куди звернутися за ремонтом побутової техніки?

Куди звернутися за ремонтом побутової техніки?
Корисні поради, що робити у випадку виходу з ладу побутової техніки. Фото: Авизо

Побутова техніка оточує нас всюди - в кухнях, ванних, у вітальнях і в будь-який інший кімнаті. Розумні сучасні прилади взяли на себе майже всю роботу, яку раніше людина робила вручну або за допомогою підручних засобів - побутові агрегати перуть, прибирають, допомагають у приготуванні їжі і так далі.

На жаль, навіть найякісніший прилад від іменитого виробника - це не гарантія багаторічної роботи. Неакуратне використання, помилки користувачів, знос деталей, скачки напруги, шкідливі умови експлуатації - все це накладає відбиток на роботу побутової техніки, і її вузли виходять з ладу або починають функціонувати неналежним чином. Дешева техніка взагалі швидко виходить з ладу. Що в цьому випадку робити?

Не поспішайте викидати зламану пральну машину, блендер або міксер. У деяких випадках ремонт не тільки виправданий з фінансової точки зору, але і не дуже проблематичний.

По-перше, треба переконатися, що на побутову техніку є гарантія, і її термін ще не підійшов до кінця. Якщо поломка відноситься до гарантійного випадку, і гарантія ще діє, ви можете звернутися з сервісний центр магазину або виробника. В цьому випадку техніку візьмуть на діагностику і повернуть вам через деякий час у виправленому стані, або поміняють на аналогічну модель.

Якщо здати техніку по гарантії не виходить, слід звернутися до профільної майстерні. Перед тим, як звернутися до майстра, рекомендується почитати відгуки про його діяльності, дізнатися думку про його кваліфікації у тих, хто звертався в майстерню до вас. Бажано, щоб вам відразу озвучили ціну діагностики, а потім назвали вартість ремонту до його здійснення. Важливо, щоб всі суми були зафіксовані на папері, ремонт проводився за прейскурантом, а на роботу і деталі давалася гарантія.

Чи займатися самостійним ремонтом? Це питання спірне, адже без навичок і досвіду, при роботі з ріжучими предметами, електричними конструктивними елементами, важкими вантажами ви ризикуєте здоров'ям та життям. З іншого боку, ряд елементарних робіт пересічний користувач може зробити і сам, маючи під рукою потрібні запчастини і мінімальний арсенал інструментів.

У більшості випадків успіх ремонту і довговічність відремонтованого приладу будуть залежати від використаних в ході робіт запчастин. Якщо ви вважаєте, що зможете зробити ремонт своїми руками без загрози побутовому приладу і особистій безпеці або ви хочете упевнитися, що в майстерні будуть використані якісні комплектуючі, ви можете замовити запчастини для побутової техніки в профільному магазині з доставкою.

Зараз ви читаєте новину «Куди звернутися за ремонтом побутової техніки?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути