середа, 23 травня 2018 19:31

Киянин зібрав колекцію старих магнітофонів
9

"Мрія"
Фото: Олена КАПНІК
"Юпітер"
"Весна"

Засновника руху "Ретро рулить" Ігор Пастухов зібрав колекцію старих магнітофонів. Пристрої випускали на території радянської України у 50-70-ті роки минулого століття.

Серед експонатів - магнітофони "Спутник","Весна-2", "Весна-212", "Юпітер-203", "Ореанда-204", радіола "Мрія" тощо.

"Найстаріший радіоприймач колекції "Спідола" 1966 року випуску. Це — перший радянський транзисторний приймач. Такий самий радіоприймач був у фільмі Леоніда Гайдая "Кавказька полонянка". Маю дуже рідкісний пристрій - магнітофон "Дніпро-9" 1956 року. Він цінний для колекціонерів, бо їх мало випустили. У колекції також є легендарний магнітофон - "Дніпро-11" 1960 року. Перший побутовий магнітофон у СРСР "Дніпро-1" випустили на заводі "Маяк" у Києві 1949-го ", - розповідає Gazeta.ua власник колекції Ігор Пастухов на фестивалі ОldCarLand.

Автор: Олена КАПНІК
  "Дніпро"
"Дніпро"

Окрім магнітофонів і радіол, у колекції киянина — радіоприймачі, телефони, музичні інструменти, телевізори, праски та інші речі з ХХ ст.

"Усі експонати працюють. Деякі з них були в доброму стані. Деякі довелося відновлювати. Колекція налічує понад 400 експонатів. Більшість з них, відсотків шістдесят, мені подарували друзі і знайомі. Все інше я купив або обміняв. Моя мета — зберегти прилади для нащадків. Ці речі важливі, щоб показати молодому поколінню те, що мали наші батьки", - додає Ігор Пастухов.

Автор: Олена КАПНІК
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перші магнітоли, радіоприймачі і 3D-слайди зібрав киянин у власному ретромузеї

Експонати колекціонер зберігає у квартирі, гаражі та музеї. Він розташований на столичному Подолі у приміщенні магазину "Світ музичних інструментів - Тік-так".

"Часто в музеї проводжу екскурсії. Як не дивно, молодь цікавиться старими магнітофонами, радіолами, плеєрами. Під час екскурсій вмикаю пристрої. З них лунають ретрохіти. Також розповідаю історію своїх експонатів", - каже засновник "Ретро рулить".

8-й фестиваль ретроавтомобілів OldCarLand розпочався 27 квітня. Тривав 5 днів на території столичного Державного музею авіації. Цього року на свято приїхали більше як 1 тис. старих автомобілів з усієї України. Також завітали на свято автолюбителі з Польщі, Білорусі, Литви, Латвії та Естонії.

Зараз ви читаєте новину «Киянин зібрав колекцію старих магнітофонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути