Ексклюзиви
неділя, 30 червня 2013 19:15

Італійському дресирувальнику тигрів та левів на цирковому фестивалі аплодували стоячи
26

Фото: Фото: Денис МАНДЗЮК

310 тонн апаратури, 280 працівників та 110 акторів-учасників зібралося у Кам'янці-Подільському на ІІ Міжнародний Цирковий фестиваль "Золотий трюк Кобзова".

"Це єдиний цирковий фестиваль в Україні. Уперше він відбувся в 2011 році. А в Росії, до прикладу, є 10 таких фестивалів, - розповідає президент Фестивалю Микола Кобзов. - У нас лишилася сильна циркова школа від Радянського союзу. Європейському цирку треба позмагатися з українським. І ще сьогодні молодь активно іде в циркові училища. Проте подати себе український цирк не вміє. У людей він асоціюється з низьким рівнем підготовки шоу, неприємним запахом у цирку, жорстоким поводженням з тваринами. Ми виводимо цирк на новий сучасний рівень. У нас працює величезна команда з режисерів, постановників, майстрів, хореографів, які працювали в тому числі і на відомих шоу країни - "Х-фактор", "Танцюють всі", "Майданс" та інші. У нас працюють ризиковані люди, які багато на що здатні заради своєї справи. Наші режисери ставлять фестиваль у Монте-Карло і циркові постановки в інших країнах".

У 2006 році Кобзов уперше поїхав на фестиваль циркового мистецтва до Монте-Карло і там загорівся ідеєю створити фестиваль в Україні. Наступних 5 років їздив на міжнародні фестивалі, був членом журі в Китаї, Монте-Карло, Франції, Італії. Лише тоді організував фестиваль в Україні.

На фестиваль в Кам'янці-Подільському з'їхалися кращі актори цирку з Європи, Росії та України. У журі - заслужені митці циркового мистецтва Монте-Карло, Франції, Німеччини, Італії, Угорщини, Іспанії, Росії, України. Вони відберуть три кращі номери, грошового фонду фестиваль не має.

"Врахуйте, що в Росії Путін дав на один такий фестиваль 4 мільйони доларів. У нас ніхто не фінансує", - пояснює Кобзов.

У суботу, в другий день фестивалю, у Кам'янці-Подільському на шоу збирається повний зал шатрового цирку. Квитки коштують від 100 до 250 грн.

Програма триває дві години. Половина номерів - трюки гімнастів під куполом. Глядачі безперестанку фотографують танці дівчат на полотнах.

"Коли чоловік зажимом у зубах тримав дівчину, яка крутиться, це було щось неймовірне. Щось схоже я бачила на "Україна має талант", - ділиться враженнями 30-річна Марина в антракті про виступ дуету "Сплеш" - Євгенія Абакумова та Анастасії Зоріної, Україна. - Потім сам тримається лише зубами, а внизу на його ногах повисає жінка. Дух перехоплює кожної хвилини і здається, вони зірвуться з висоти. Востаннє я була в цирку у дитинстві і ніколи не горіла бажанням піти туди ще раз. Квитки купив чоловік. Проте сьогодні я зрозуміла, що цирк за цей час змінився. Це сучасне захоплююче шоу".

Після антракту арену заставили металевою сіткою. Виступає італійський дресирувальник Емануель Фарина з двома левами та трьома тиграми. Один у клітці з тваринами проводить трюки під гучну музику у напівтемряві. Після номеру зал аплодує стоячи.

"Фестиваль - це обмін митцями. Після нього наші актори отримують можливість їхати виступати у світові турне, закордонні митці виступають у нас. Цього року я відвідаю як член журі 15 країн, обіцяю привезти нових зірок і наступного року шоу буде ще яскравішим".

Наступного року адміністрація фестивалю планує провести його у Львові - місті-столиці фестивалів. А вже у липні цирк Миколи Кобзова "Кобзов" везе свою програму "Віват" до Львова. Микола Кобзов обіцяє, що програма буде ще насиченішою, ніж на фестивалі у Кам'янці-Подільському.

"Це буде ексклюзив. І я розумію, що ціна 200 гривень може здивувати глядача. Але вона також мусить дати зрозуміти, що це інший цирк. Що це шоу світового рівня. Насправді собівартість такого квитка обходиться у 1000 гривень. Адже лише на переїзд з одного міста в інше ми витрачаємо 180 тисяч гривень. Це без зарплат працівникам. Без перебільшення можу сказати, що кращої програми в Україні ще не було. "Кобзов" - це найкращий цирк в Україні і кращий в Європі".

У Львові "Кобзов" дасть два благодійні концерти. 23 липня для дітей-сиріт та хворих дітей зі Львова, 29 серпня - для таких дітей із Львівської області. На них безкоштовно потраплять 2000 глядачів. Далі цирк продовжить тур по Україні. Усього за рік програму покажуть у 23 містах.

Микола Кобзов пройшов усю кар'єру циркового актора. Був акробатом, дресирувальником, працював з апаратурою, жонглював, є продюсером і режисером. Вистави Цирку "Кобзов" та інших шоу-проектів Миколи Кобзова вже відвідало понад 6 мільйонів глядачів.

Зараз ви читаєте новину «Італійському дресирувальнику тигрів та левів на цирковому фестивалі аплодували стоячи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути