вівторок, 27 червня 2017 04:49

Google відмовляється слідкувати за поштою

Google відмовляється слідкувати за поштою
Google більше не слідкуватиме за поштою. Фото: РБК

Google відмовиться від практики сканування та аналізу кореспонденції користувачів Gmail для подальшої розсилки цільової реклами.

З 2004 року, коли Google запустила власний поштовий сервіс, компанія використовувала його для поширення рекламних повідомлень згідно уподобань користувачів. Раніше від цього були захищені корпоративні клієнти - компанії, що використовують платний набір хмарних сервісів Google під загальною назвою G Suite (Gmail, Google Disk, Calendar і інші). Тепер ці переваги отримають і індивідуальні користувачі, яких налічується вже близько 1,2 млрд чоловік, - повідомляє Tehnot.

Однак конфіденційність Gmail навряд чи повністю захистить користувачів сервісу від цільових рекламних повідомлень. У розпорядженні Google все ще залишається історія пошуку, перегляди на YouTube і активність в браузері Chrome, а цього більш ніж достатньо для аналізу переваг користувачів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Google показав, як Київ змінювався впродовж майже 30 років

Зараз хмарні сервіси G Suite жорстко конкурують з аналогічними послугами від таких гігантів ринку, як Microsoft і Amazon. Своїм останнім рішенням в Google сподіваються залучити нових клієнтів, адже тепер приватність їх поштової скриньки жодним чином не порушується.

Зараз ви читаєте новину «Google відмовляється слідкувати за поштою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути