середа, 18 квітня 2018 10:59

Facebook можуть оштрафувати на мільярди доларів

Автор: Униан
  В США дозволили подавати на Facebook колективні судові позови
В США дозволили подавати на Facebook колективні судові позови

Троє жителів штату Іллінойс США ще 2015 року подали позов до суду на технологію Facebook DeepFace, яка визначає людину у завантаженої фотографії та пропонує його відзначити.

А вже 16 квітня 2018-го Федеральний суд у Каліфорнії ухвалив, що Facebook можна пред'явити колективний позов за використання технології розпізнавання осіб без згоди користувачів, повідомляє Bloomberg.

"Можливості розробки DeepFace суперечать закону штату Іллінойс про захист біометричної інформації. Три жителі регіону подали в суд на соцмережу з цього приводу ще 2015 року. Тепер кількість позивачів може становити мільйони, а Facebook загрожує виплата компенсацій в мільярди доларів", - говорить суддя Джеймс Донато.

Функцію розпізнавання осіб запустили 2010-го. Визначає людину у завантаженої фотографії та пропонує його відзначити. Технологію призупинили для користувачів в Європі 2012 року через побоювання з приводу конфіденційності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Facebook-скандал: Цукерберг заспокоїв користувачів мережі

У грудні 2017-го соцмережа стала повідомляти американським користувачам, коли фото з ними завантажували навіть без тегів і відміток. Наприкінці лютого 2018 року DeepFace впровадили для аудиторії України, Росії та низки інших країн. Функція нібито покликана захищати від крадіжки особистих фотографій.

Представники Facebook збирали особисті дані користувачів, щоб підтримувати з ними зв'язок.

Facebook вивчала, кому, коли дзвонили і писали SMS власники акаунтів. Адміністрація соціальної мережі заявила, що не бачать в цьому нічого поганого.

Зараз ви читаєте новину «Facebook можуть оштрафувати на мільярди доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути