понеділок, 19 січня 2015 12:38

Чотири великих українських міста можуть залишитися без 3G

Чотири великих українських міста можуть залишитися без 3G
Фото:capital.ua

Вінниця, Харків, Одеса і Дніпропетровськ можуть залишитися без 3G, хоча в операторів є обов'язок забезпечити покриття всіх обласних центрів за півтора року після отримання ліцензії.

Про це повідомляє "Капітал".

Минулого тижня результати дослідження майбутнього покриття 3G опублікував харківський "Науково-дослідний інститут радіоелектронної техніки". Робота робилася на замовлення Держспецзв'язку та Генштабу. Проведення такого дослідження - один з основних етапів підготовки до запуску 3G, згідно з указом президента.

За даними дослідження, на території України визначені кілька "мертвих зон" - ділянок, які залишаться без 3G-покриття. На цих ділянках в найближчі роки 3G взагалі неможливо буде виконати, оскільки там працюють засоби військової радіолокації. До таких ділянок відносяться Харків, Вінниця, в Одесі та Дніпропетровську "мертві зони" мають радіус 100 км, що також дорівнює забороні.

Мобільних операторів такі результати дивують та насторожують. За оцінками "Київстару", радіус таких "мертвих зон" має бути втричі менше. У компанії сподіваються, що результати дослідження будуть доопрацьовані, інакше може виникнути правова колізія. Адже за умовами ліцензії оператор повинен забезпечити покриття всіх обласних центрах за 18 місяців, а якщо цього не станеться, то це можна трактувати як порушення ліцензійних умов.

Нагадаємо, що мобільні оператори "Київстар", "МТС Україна" і "Астеліт" подали документи на участь в 3G-конкурсі.

Зараз ви читаєте новину «Чотири великих українських міста можуть залишитися без 3G». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути