середа, 17 вересня 2014 13:49

Американський хакер встановив гру Doom на принтер

Американський хакер встановив гру Doom на принтер
Фото:pechatnick.com

Хакер Майкл Джордон встановив оригінальну гру Doom на принтері Canon Pixma. Відео експеременту він опублікував на британському сайті Contextis

Як пояснив Джордон, він опублікував відео не для розваги, а для демонстрації уразливості в системі безпеки Canon зокрема і "інтернету речей" взагалі. Canon Pixma не вимагає аутентифікації користувача для віддаленого підключення до свого інтерфейсу. Це дозволяє змінити адресу, за якою програмне забезпечення принтера звертається за оновленнями.

Саме цим і скористався Джордон, встановивши на принтер гру Doom. Йому вдалося не лише запустити гру, але і навіть зіграти в неї. Зазначимо, що для роботи гри Doom необхідно щонайменше 4 МБ оперативної пам'яті, тоді як принтер Canon Pixma оснащений 10 МБ.

За оцінками Джордона, до інтернету підключено щонайменше 2 тис. принтерів Canon Pixma, що володіють даною вразливістю. "Якщо на них можна встановити Doom, то можна встановити і щось набагато гірше", - зазначає він. Він вже звернувся в Canon і повідомив про уразливості.

Зараз ви читаєте новину «Американський хакер встановив гру Doom на принтер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути