середа, 24 березня 2010 17:17

Зелений чай корисний для зору

Зелений чай корисний для зору

Лабораторні тести, проведені китайськими науковцями, довели, що споживання зеленого чаю захищає очі від багатьох захворювань, серед яких і глаукома. Причина - у сильних актиоксидантах, що містяться у напої. Саме вони сприятливо впливають на зір людини. За спостереженнями вчених актиоксиданти нейтралізують дію вільних радикалів, що зберігає цілісність сітківки.

Про користь зеленого чаю вже багато говорили і дієтологи, і лікарі інших профілів. З попередніх досліджень відомо, що зелений чай захищає від раку, діабету, гіпертонії, підтримує нормальну вагу і навіть здатен вилікувати лейкемію. Сьогодні його благотворний вплив доведено також у найчутливішій частині людського тіла - сітківці очей.

Зелений чай вперше почали вживати понад чотири тисячі років тому у Китаї. За легендою, один з імператорів відпочивав біля чайного куща, і листок чаю впав йому у чашку з водою. Випивши її, той відчув бадьорість у всьому тілі, і відтоді зелений чай завоював популярність у всьому світі. У Європу чай привіз Марко Поло зі своєї подорожі у Східну Азію наприкінці тринадцятого століття, але популярності на Заході напій набув набагато пізніше.

Gazeta.ua за матеріалами Актуално

Зараз ви читаєте новину «Зелений чай корисний для зору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути