четвер, 26 жовтня 2006 13:06

Застібку-блискавку вшили лікарі пацієнту в Росії

У російському місті Волгограді 45-річному хворому на запалення легень Ніколаю Засухіну вшили застібку-блискавку.

- Половина лівої легені розклалася, і почався процес гниття. Рідину ми намагалися відкачувати, але до кінця звільнити від неї легеню не вдавалося, - розповів завідувач відділення хірургії волгоградської лікарні Ніколай Фетісов.

Щоб врятувати життя чоловікові, лікар запропонував пацієнтові свій метод - ушити в бік звичайну блискавку, якою користуються швачки.

- Для постійного чищення легені пацієнтові треба було кожного разу робити порожнинні операції. Він би просто не витримав таких навантажень, - пояснив хірург.

- Пішов я на найближчий базар. Знайшов дідуся, який торгував цими блискавками. Вибрав одну чорного кольору довжиною сантиметрів 20 і купив її. Цю-то блискавку ми йому і вшили, - додав він.

Операція тривала близько 3 годин. Лікарі видалили одне ребро, щоб легше було добиратися до пошкодженої легені. Потім ушили в місце розрізу блискавку з базару.

- Під час перев"язок лікарі її розстібають, як звичайну кишеню, проводять чищення, а потім знову застібають. І це зовсім не боляче, - посміхнувся Фетісов.

Через декілька днів медики видалять блискавку і лише тоді остаточно зашиють розріз. На місці "живої кишені" у Засухіна повинен залишитися лише невеликий шрам, повідомляє Оглядач.

Зараз ви читаєте новину «Застібку-блискавку вшили лікарі пацієнту в Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути