субота, 16 листопада 2013 23:00

За часи окупаційного більшовицького режиму знищили половину населення України

За  часи окупаційного більшовицького режиму знищили половину населення України
Фото: velikiy-puten4.livejournal.com

Наближається  80-та річниця Голодомору в Україні. І з кожним днем все активніше українцям нав'язують тезу, що ніякого голодомору в нашій країні не було. А був голод і компартія під керівництвом Сталіна робила все, щоб люди його відчули якнайменше. Та факти комуністичною демагогією не приховати. Розстрілювали, засилали в Сибір і тих, хто не бажав вступати у колгоспи, і тих, хто ідентифікував себе як українець, і тих, хто не зміг виконати хлібопоставки. А потім організували голодомор, щоб витравити із українця навіть дух господаря своєї землі.

"За  роки окупаційного московсько-більшовицького режиму, за підрахунками експертів, знищено голодом і репресіями близько 20,5 мільйонів українців, це майже половина населення теперішньої України",– пояснює Олександр Джунь, працівник Миргородського музею Голодомору, що на Полтавщині.

Сім'я Анастасії Демченко мешкала у Радченках, це неподалік райцентру. Батько був колгоспником. Виконав план хлібоздачі. Йому наклали другий. Через силу виконав і той, бо боявся, що відправлять у тюрму. Тоді наклали на нього ще один план хлібоздачі. Третього виконати вже не зміг. Було нічим.

"Тоді нас викинули з хати, все забрали. А це ж була зима, холод, заметіль. Ішли від однієї хати до іншої. Але ніхто не пускав, бо всі боялися", - пригадує Анастасія Демченко.

По селах їздили збирачі трупів. Не встигали копати ями, та й було вже нікому. Тож мертвих людей вкидали десятками в криниці чи погреби.

Лише за весну 1933 року на Миргородщині померли голодною смертю і пропали безвісти понад 6000 осіб, більшість діти.

Масовими ставали випадки канібалізму навіть у східних областях.

Тільки у Харківській області (із документально встановлених) зафіксовано у березні 1933 року 9 таких випадків, у квітні –5 8, у травні – 132¸ у червні – 221 випадок канібалізму.

На будівництві розрекламованого більшовиками Біломорканалу працювали 325 людоїдів з України: 75 чоловіків і 250 жінок.

Тож прагнення прихильників  комуністично-більшовицького окупаційного режиму його оббілити – не витримують ніякої критики.

Зараз ви читаєте новину «За часи окупаційного більшовицького режиму знищили половину населення України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

192

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути