неділя, 17 листопада 2013 15:34

Вікінги напророкували кінець світу на 22 лютого 2014 року

Вікінги напророкували кінець світу на 22 лютого 2014 року
Фото: ufolog.ru
Кінець світу, згідно міфології вікінгів, може настати за 98 днів - 22 лютого 2014 року. До такого висновку прийшли експерти з скандинавської міфології. В цей день, за легендами, бог Одін буде убитий велетенським вовком Фенриром, після чого на Землі в живих залишаться лише дві людини, пише The Daily Mail.

День апокаліпсису вікінги називали Рагнареком, що перекладається як "загибель богів". В цей день, за легендами, бог Одін буде убитий, земля і небо стануть отруєними, а море здибиться. Люди втратять мораль, по всьому світу почнуться вбивства, які будуть сигналізувати про початок кінця світу, свідчать легенди.

Вовк Сколл, за повір'ями вікінгів, з'їсть сонце, а його брат Хаті - Місяць, після чого зірки зникнуть з неба, і настане вічний морок, а земля зануриться в море. За переказами, виживуть лише дві людини, і вони дадуть життя нової цивілізації.

Як заявила глава норвезького центру з вивчення вікінгів Даніель Даглан, ряд недавніх подій, про які згадується в легендах про Рагнарек, змушує повірити, що кінець світу близький. Зокрема, за словами Даглан, в легендах згадується про зникнення кордонів. "Ідея, що "кордони, які існують, впадуть", фактично стала реальністю в епоху інтернету, коли ви можете спілкуватися з мільйонами людей по всьому світу", - сказала вона.

Фахівець з вікінгам також нагадала про прогнози кліматологів, які говорять про настання короткострокового Льодовикового періоду, що, на її думку, цілком відповідає пророцтвам про кілька зим.

Крім того, Даглан згадала легенду про змія Мідгарда, який повинен піднятися з океану. За її словами, дві величезні стрічкові риби, знайдені в жовтні мертвими на пляжі в Каліфорнії, підходять під цей опис.

"За традицією, фестиваль вікінгів Йолаблот знаменував собою кінець зими. Якщо зима не закінчиться, то свято може завершитися Рагнареком", - заявила Даглан. Вона нагадала, що в майбутньому році свято відбудеться з 14 по 22 лютого, що, таким чином, свідчить про те, що кінця світу, можливо, залишилося чекати недовго.
Зараз ви читаєте новину «Вікінги напророкували кінець світу на 22 лютого 2014 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути