середа, 02 жовтня 2013 16:36

У Кременчуці поставили пам'ятник "Москвичу"

В місті Кременчук Полтавської області по вулиці Бетонній відкрили пам'ятник автомобілю "Москвич М-400". Його встановили на гранітний постамент.

"Купив його ще років п'ятнадцять тому за купони в старого діда. Чоловікові тоді було 92 роки, жив в селі Войниха під Полтавою. Знайомі підказали, що в діда в дворі стоїть такий раритет, - розповів кременчужанин Сергій Пасько, займався реставрацією автомобіля. - Коли точно, глянув — стоїть старенький москвич під стріхою розваленого сараю. Дід розповів, що під час війни був кореспондентом, розвозив на ній газети, будматеріали для відновлення будинків, також возив людей в лікарню, в різні села, бо тоді транспорту було мало, дороги розбиті. Я забрав машину в Кременчук".

Сергій Пасько має свою автомайстерню. "Москвича" почав відновлювати чотири роки тому.

"Сам автомобіль 1950 року випуску. Запчастини для нього де тільки не діставав. Замовляв через інтернет, їздив на ринки в Харків, Київ, також присилали з Росії, - продовжує чоловік. - Салон повністю замінив — перетягнув шкірозамінником. Також повністю перефарбував кузов".

Автомобіль в робочому стан. На відкритті пам'ятника Сергій Пасько сам заїхав на ньому на постамент. Зараз "Москвич" закритий, на ньому встановили сигналізацію.

Зараз ви читаєте новину «У Кременчуці поставили пам'ятник "Москвичу" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути