середа, 12 листопада 2008 09:50

Учені створили машину краси (ФОТО)

Учені з університету Тель-Авіва (Tel Aviv University) створили програму, яка на фотографії робить обличчя будь-якої людини майже ідеальним.

"Машина Краси" (Beauty Machine) використовує спеціальний алгоритм для того, щоб перетворити зображення звичайної людини в "фото з обкладинки".

Для створення програми учені опитали 68 чоловіків і жінок з Німеччини і Ізраїлю (у віці від 25 до 40 років). Їм запропонували оцінити привабливість облич 93 чоловік за шкалою від 1 до 7 балів. Ці "очки" були введені в базу даних і зіставлені з 250 різними параметрами людських облич.

Під час перетворення введеного фото алгоритм розраховує співвідношення певних параметрів представленого обличчя (наприклад, ширину носа, підборіддя, відстань між очима). Потім програма дещо коректує зображення на фотографії, щоб зробити обличчя привабливішим. При цьому воно не дуже відрізняється від оригіналу і людину можна впізнати навіть на відредагованому фото.

Тепер ізраїльтяни прогнозують, що з часом програму можна буде "вшити" прямо в цифрові камери, які зможуть миттєво правити картинки, і людина ніколи не побачить нефотогенічний результат.

Крім того, творці упевнені - їх дітище вже незабаром стане в нагоді пластичним хірургам і видавцям модних журналів.

"Краса не так вже і суперечлива, - вважає професор Денієл Коен-Ор (DanielCohen-or). - Вона так само піддається математичному опису, як і багато інших речей в цьому житті. Існують загальноприйняті уявлення про те, що гарно, а що ні, які підтримуються більшістю людей".

"Я не скажу, що такий вже сильний в розумінні краси, але для нас кожне з представлених в роботі облич було лише набором цифр", - додає він в прес-релізі університету, повідомляє Membrana

Зараз ви читаєте новину «Учені створили машину краси (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути