вівторок, 17 березня 2009 11:47

Вчені знайшли найстрашніше морське чудовисько на Землі (ФОТО)

Морське чудовисько, яке вчені-зоологи назвали Predator X, вважають одним з найбільш страшних океанських істот, що будь-коли жили на планеті. Сила її щелеп в 11 разів більша, ніж у самого великого тиранозавра (Tyrannosaurus rex).

Більше 200 фрагментів кісток величезного пліозавра було знайдено влітку минулого року у вічній мерзлоті на Шпіцбергені, норвезькому острові недалеко від Північного полюса. 

Весь цей час тривали дослідження, вчені складали "паззл" з кісток.

Передні ласти дозволяли пліозавру пливти швидко і спритно, але до всього того він міг робити значне прискорення, коли "включав" задні подвійні ласти. Виміри щелеп морського монстра вражають. Він міг вкусити з силою, майже в 15 разів більшою, ніж кусає великий алігатор.

Дослідники були подивовані розміром рептилії. Predator X виявився більшим за іншого пліозавра, прозваного "Монстром", якого знайшли у тому ж місці рік тому. Вчені кажуть, що рептилія сягала до 15 м в довжину і важила близько 45 тонн.

Керівник експедиції, професор університету міста Осло Йорн Хурум вважає, що це був самий жорстокий мисливець усіх часів. "За розмірами він не був гігантом, але природа подарувала йому надможливості у вигляді потужних щелеп і подвійних ласт".

За матеріалами TheTimes.

Переклад Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Вчені знайшли найстрашніше морське чудовисько на Землі (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути