понеділок, 10 травня 2010 14:36

Вчені вивчають секрети молодості завдяки дівчинці, яка не старіє 16 років

Вчені вивчають секрети молодості завдяки дівчинці, яка не старіє 16 років

Американські вчені сподіваються розгадати загадку старіння, розшифрувавши геном 17-річної дівчини, яка досі фізично і розумово залишається на рівні однорічної дитини. На її прикладі вдасться ідентифікувати такі гени, проникнути у механізми їх роботи і навчитися ними керувати, сподівається Річард Уолкер з Медичної школи Університету Південної Флориди, керівний дослідженнями.

Брук Грінберг важить 16 фунтів (трохи більше 7 кг), а її зріст складає всього 30 дюймів (75 см). Попередні дослідження її ДНК наводять на думку, що дівчинка не росте через збої в генах, що відповідають у нормальних людей за старіння.

Брук, яка живе з батьками та сестрами в передмісті Балтімора, фактично "застрягла в часі", розповідає видання. У неї помітний деякий розвиток: вона навчилася повзати, усміхатися і сміятися. Але при цьому вона не росте, не вміє говорити, у неї так і не змінилися молочні зуби.

У той же час дівчинка відчуває серйозні проблеми зі здоров'ям, характерні швидше для людей похилого віку. Дослідження показують, що окремі органи Брук старіють, але повільніше і не так, як у звичайних людей.

"Нещодавно вчені зробили декілька революційних відкриттів, довівши, що завдяки дрібній "редактурі" окремих генів можна надзвичайно продовжити тривалість життя багатьох тварин" - черв'яків і мишей. "У генетичному плані миші - дуже близькі родичі людей", - підкреслила Синтія Кеніон, біохімік з Каліфорнійського університету в Сан-Франциско.

InoPressa

Зараз ви читаєте новину «Вчені вивчають секрети молодості завдяки дівчинці, яка не старіє 16 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути