вівторок, 23 серпня 2016 16:28

5 порід котів з жовто-синіми очима
13

Турецька ангора
Фото: https://www.pinterest.com/
Турецька ангора
Турецький Ван
Турецький Ван
Као Мані

Поєднання кольорів жовтого та синього зустрічається не тільки в ланшафті. Є принаймні, пять пород котів, особливістю котрих є очі цих кольорів.

Різний колір очей - гетерохромія зазвичай зустрічається у повністю або частково білих кішок. Проте проте бувають кольорові і чорні тварини.

Найпоширеніша порода білих кішок з різними очима - турецька ангора. В Європу вона була завезена ще на початку 16 століття з Візантії, а саме з міста Ангори, звідси і назва. Це невеликі за розміром кішки, дуже ласкаві, миролюбні, грайливі.

Турецький Ван - теж порода кішок з різними очима. Назва походить від турецького округу Ван - батьківщини цих білих кішок. Це предмет гордості жителів округу, доказом чого є встановлений пам'ятник цій породі.

Читайте також: Як поводяться закохані тварини

Кішка Као Мані - її ще часто називають "біла перлина", "кішка з золотими і срібними очима". Родина тварин - Таїланд. Представників цієї породи вивели багато століть назад для королівських осіб. Придбати таку красуню не кожному по кишені. Існує думка, що саме з цією кішкою в будинок приходять достаток, довголіття, удача, мир і злагода.

Найпопулярнішою серед порід білих кішок є перська. Перси є різних забарвлень і відтінків, але тільки у білих представників цих кішок зустрічаються очі різного кольору. Саме вони - велика рідкість і найбільш цінуються.

Сфінкси - мають оксамитову шкіру на дотик, схожу на замшу. Коти цієї породи мають товариський та лагідний характер. Але бояться холоду.

Різний колір очей іноді буває і у представників інших порід, але це виняток.

Нагадаємо, що у Великобританії обрали кішку року.

Зараз ви читаєте новину «5 порід котів з жовто-синіми очима». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути