понеділок, 07 травня 2012 15:58

Тигрюля народила трьох тигренят - хлопчиків і дівчинку
10

Фото: Фото: yaltazoo.org

6 травня зранку в Ялтинському зоопарку "Казка" народилось чотири білих тигреняти: три хлопчики і дівчинка. Це перший випадок народження білих тигрів в історії України.

"Найбільший важить кілограм триста грамів, молодший - 950. Один з тигрів практично не має чорних смужок. Він хлопчик-альбінос. Коли тигренята підростуть, теж будуть білими із чорними смужками. В них папа та мама білі, тому вони ніколи не стануть рудими. Це білий бенгальський тигр", - каже директор "Казки" Олег Зубков.

Маму малюків звуть Тигрюля. Це перший білий тигр в Україні, з'явився в серпні 2009-го. Її подарувала зоопарку тодішній прем'єр Юлія Тимошенко. Це сталось після трагедії, коли в "Казці" через отруєння померли 11 тварин. Маленькій Тигрюлі було тоді два місяці і важила вона 9 кілограмів.

Батько малих тигренят - тигр Патрік з Франції. Його торік привезли до "Казки".

Особливих умов для пологів Тигрюлі співробітники зоопарку не створювали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До Тігрюлі приїхав наречений-француз

"Вона сама все зробила, обгризла пуповину, облизала та зібрала в купку. Після цього ветеринари оглянули новонароджених. Вони повністю здорові. А потім вже співробітники зоопарку обробили тигренятам пупки".

Малюки добре їдять, їх годують молоком з пляшечок. В зоопарку пояснюють, що так роблять, бо не можуть ризикувати дорогими тваринами.

"До того ж, це перший досвід народження у тигриці. Ще є фактор неспокою через відвідувачів. Буде краще, якщо вигодуємо їх самі".

Директор зоопарку каже, що малюки розвиваються так само як кошенята.

"Народились із заплющеними очима. За тиждень вони відкриються, - уточнює. - Зараз мама прекрасно почувається, з нею все добре. Після пологів характер в неї не змінився, ніколи не відрізнялась миролюбним норовом, і зараз теж. І Патрік такий самий. Сподіваємось, що малюки будуть з більш добрим характером".

Зараз ви читаєте новину «Тигрюля народила трьох тигренят - хлопчиків і дівчинку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути