середа, 23 січня 2013 18:00

Принц Гарі зізнався, що в Афганістані вбивав талібів
7

28-річний Принц Гарі, онук королеви Єлизавети ІІ, закінчив військову службу в Афганістані, де він провів понад чотири місяці. 22 січня він вилетів з країни додому. Про це від розповів у ефірі телеканалу CNN.

Під час служби Гаррі літав гелікоптером "Апач" вартістю 45 мільйонів англійських фунтів. Принц розповів, що навіть під час 12-годинних змін міг дрімати у наметі поряд із вертолітом. За його словами, ліжко в наметі було далеко не скромне: із пуховою периною, м'якою подушкою і спальним мішком. Замість тумби принц мав коробку від патронів, а над головою в нього висів великий мисливський ніж на випадок, якщо станеться пожежа і намет треба було б розрізати зсередини.

Принц зізнався, що під час служби на війні йому доводилося вбивати талібів: "Так, кожен з нас вбив певну кількість людей. Забирати одне життя, щоб врятувати інше — ось чим ми тут займаємось. Коли є люди, які творять зло проти наших хлопців, ми виводимо їх з гри".

Розповів також, що старший брат Вільям йому дуже заздрить, адже "обом принцам одразу не дозволяють літати гелікоптером, а тим більше в осередку війни в Афганістані".

Товариші Гаррі по службі відзначили, що з усіма завданнями принц справлявся блискуче. Він спав у наметах разом з іншими військовими і не мав ніяких переваг. У кімнаті мав телевізор діагоналлю 32 дюйми. У вільний час здебільшого дивився фільми на DVD, грав у комп'ютерні ігри. За словами Гаррі, після цього він став робити ще більше успіхів на службі: "Навички гри у плейстейшен зробили мене кращим пілотом".

Гаррі дозволив знімати себе у шапці Санта-Клауса з білими косичками. Кілька таких шапок лишилися у військових після зимових свят. На Різдво батько надіслав йому мед із королівського саду та коробку товстих кубинських сигар.

Зараз ви читаєте новину «Принц Гарі зізнався, що в Афганістані вбивав талібів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути