вівторок, 16 червня 2015 16:47

Побожні індуїсти носили сандалі із цвяхів

 

У багатьох релігіях віталося заподіяння собі тілесної шкоди. Таким чином віруючий нібито міг очиститься від порочних думок і гріхів.

Багато індуїстів з міста Дурбан (Південна Африка), практикуючі ходіння по розжареному вугіллю, носили сандалі "з цвяхів" – по ним можна було впізнати побожну людину.

"Індійські містики сказали б, що завдяки самокатуванню душа, проходячи через стан трансу, коли тіло несприйнятливе до болю, досягає вищого ступеня існування, яке лежить між цим світом і Абсолютом", – писав Мелвілл Четер у статті "Під владою Південно-Африканського Союзу" в квітневому номері журналу за 1931 рік.

До того ж утикані цвяхами сандалі робили ступні більш грубими, і було легше ходити по розпеченому вугіллю, від якого виходив такий жар, що "глядачам доводилося затуляти обличчя". Чэтер писав: "Звичайно, підошви людей, що лежали на землі в знемозі після здійснення ритуалу, були всі в золі, але на них не було опіків".

Зараз ви читаєте новину «Побожні індуїсти носили сандалі із цвяхів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути