четвер, 08 вересня 2011 13:22

На іспанському "брудному" фестивалі кидаються яйцями та грязюкою
8

Брудний фестиваль у Гранаді (2010 рік)
Фото: Фото: odditycentral.com
Брудний фестиваль у Гранаді (2010 рік)
Брудний фестиваль у Гранаді (2010 рік)
Брудний фестиваль у Гранаді (2010 рік)
Брудний фестиваль у Гранаді (2010 рік)

В Іспанії проходить релігійний грязевий фестиваль - Каскаморрас, який щорічно триває з 6 по 9 вересня.

Кожен рік, 6 вересня, в іспанських селищах Гуадіс і Баса, розташованих у провінції Гранада, влаштовується вельми незвичайний релігійний фестиваль Каскаморрас. Ось уже більше 500 років жителі цих двох андалусійських селищ розігрують давню містерію викрадення та повернення статуетки Пресвятої Діви.

Згідно з легендою, в кінці XV століття житель Гуадіса знайшов на руїнах жіночого монастиря в Басі статуетку Пресвятої Діви. Після довгих суперечок між жителями обох міст, кому ж повинна дістатись чудова знахідка, вирішено було залишити статуетку в Басі.

При цьому сторони домовились про те, що якщо хтось із мешканців Гуадіса зможе увійти в Басу й дістатися до монастиря, не забруднивши одяг, статуетка буде повернута Гуадісу.

Відтоді щороку один з мешканців Гуадіса вбирається в шати блазня, відомого як "каскаморрас", і відправляється в 3-кілометровий шлях до Баси, щоб здобути заповітну статуетку та повернути її до рідного селища.

Біля входу до Баси посланця Гуадіса з нетерпінням чекають вимазані донезмоги жителі Баси з підфарбованою водою і яйцями, заздалегідь підготовленими, аби вимазати "непроханого" гостя з ніг до голови.

Забруднивши свій одяг, житель Гуадіса щороку зазнає невдачі, після чого починається веселе свято, що триває кілька днів. На світанку 9 вересня невдаха-викрадач повертається додому в Гуадіс з порожніми руками, де його знову закидають яйцями - тепер уже незадоволені невдачею земляки.


Зараз ви читаєте новину «На іспанському "брудному" фестивалі кидаються яйцями та грязюкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути