вівторок, 24 березня 2015 13:15

На фестивалі їжі та вина кияни дегустували алкоголь під музику і поетичні читання
20

Фото: Олег ЖМАЧЕНКО

На вихідних у Києві пройшов другий Kiev Food&Wine Festival — фестиваль їжі та вина. Дводенний фестиваль на п'ятьох локаціях об'єднав місця, де можна було скуштувати вина та їжу провідних українських торгових марок, купити хендмейд-вироби, послухати музику, відпочити на відкритому повітрі й побувати на майстер-класах від провідних експертів сфери.

У фестивалі також взяли учать відомі українські винороби. Тут вони продавали свою продукцію за прийнятними цінами. Приміром, винороб і виноградар Валерій Петров з одеського регіону Басарабія продавав келих червоного сухого усього по 5 гривень. Саме до його "палатки" вишикувалася найдовша черга. Валерій розповів для Gazeta.ua, що тільки за перші півдня фестивалю продав понад 80 літрів органічного вина.

Гастрономічний маркет фестивалю представляли їжею, яка прекрасно поєднується з вином - від sea food до сирів і делікатесів. Втім, продавали тут і їжу, яка поєднується не тільки з вином. Продавці та кухарі з кафе-пекарні "ПирогоМанія" пропонували гостям пісні гарбузові кекси, популярне італійське печиво кантучіні та сирні коржики.

Головним гостем шоу-програми фестивалю став Олег Кравченко, кращий сомельє України 2011 року. Він показав видовищний сабраж, відкриваючи вино шаблею і бокалом. Сабраж — це оригінальний спосіб відкрити пляшку з шампанським. Найчастіше спосіб використовують на видовищних заходах і весіллях. Відкриваючи пляшку, шаблю рухають по пляшці до горловини, бо саме горловина — найбільш крихке місце. Клинок шаблі вдаряє по виступу на горловині пляшки, утворюючи тріщину. Частину горловини разом із пробкою відділяють під тиском самої пляшки.

На доступних для всіх гостей майстер-класах експерти алкогольної індустрії розповідали секрети поєднання вина і певних продуктів. Так, один із сомельє зауважив, що поєднувати вино з шоколадом — це такий самий поганий тон, як і пити коньяк з лимоном. Той, хто поки не вміє комбінувати алкоголь та їжу, міг дістати ексклюзивні поради від експертів. Також кожен гість отримав на вході келих у подарунок, оплативши вартість відвідування.

Під час фестивалю представили також і поетичну програму. Кількома тижнями раніше, а саме — в День письменника, 3 березня, спільно з Litcentr організатори запустили конкурс на участь у цій програмі. Із 74-х отриманих заявок підібрали 6 авторів. Ними стали поети Марк Шеліхов, Ігор Митров, Таня Майборода. Також - головний редактор журналу "Мугунхва" Корейського культурного центру Оксана Боровець, поет, музикант і юрист Антон Полунін та лауреат численних літературних конкурсів Ія Ківа.

Зараз ви читаєте новину «На фестивалі їжі та вина кияни дегустували алкоголь під музику і поетичні читання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути