четвер, 10 вересня 2009 15:23

Багато жінок не отримують задоволення від сексу

Багато жінок не отримують задоволення від сексу

З якою метою люди займаються сексом? Згідно з одним із нещодавніх досліджень американських учених, в основному заради задоволення. Але, схоже, автори зробили дуже широке узагальнення. Як з"ясували психологи з Техаського університету, секс для жінок - задоволення відносне. Багато з дівчат займаються коханням з нудьги, для збереження спокою в сім"ї, як засіб лікування головного болю... На жаль романтичні стосунки і пристрасть знаходяться чи не в самому кінці списку спонукальних мотивів.

"Наше опитування показало, що більшість чоловіків вважають переважну більшість жінок сексуально привабливими хоч якоюсь мірою, тоді як більшість жінок не бачать в чоловіках ніякої привабливості", - говорять автори нової книги "Чому жінки займаються сексом", професора психології Сінді Местон і Девід Басс.

Опитавши тисячу жінок різного віку, учені виявили 200 причин, за якими жінки займаються коханням, і романтика виявилася зовсім не головною з них. Так, 84 % жінок займаються сексом тільки для того, щоб забезпечити собі спокійне, рівне життя або щоб отримати послаблення в домашніх справах.

Багато представниць прекрасної статі розглядають секс як хоч і малоефективне, але все таки лікувальний засіб при мігрені та головних болях. Часто жінки свою симпатію до протилежної статі описують таким знайомим для багатьох образом: "Я сплю з декількома хлопцями, тому що мені їх шкода".

Але більшість все-таки керуються егоїстичними мотивами з розрахунку на фінансові або матеріальні заохочення. Цей чинник автори і визначили як один з основоположних, він залишає далеко позаду сексуальний контекст. Точніше, кожна десята жінка зізналася, що "погоджувалася на секс, розраховуючи на подарунки".

Ще одна учасниця опитування пояснила: "Я займаюся сексом, щоб не померти від нудьги, тому що це легше, ніж відстоювати свої інтереси. А ще він заряджає мене продуктивною енергією". Іншими популярними причинами були "Він запросив мене на вечерю в хороший ресторан", "Він витратив на мене досить багато грошей" і "Мене вразила його оригінальність". Наявність же романтичних стосунків або флірту багато жінок розцінювали як приємне доповнення до сексу, повідомляє Kleo.ru.

Зараз ви читаєте новину «Багато жінок не отримують задоволення від сексу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути