Ексклюзиви
вівторок, 03 листопада 2015 16:55

Киянин майструє велосипеди із дерева
3

Гліб Караул
Фото: Тарас Подолян

2 роки киянин Гліб Караул майструє велосипеди із дерева. Продає їх за $1,2 тис- майже 29 тис грн.

"Якось друг показав фотографії дерев'яного велосипеда і сказав: "Якщо зробиш такий, я зразу його у тебе куплю". Погодився. За три місяці велосипед вже був готовим. Найважче було знайти спеціаліста, який міг би на фрезерному станку вирізати деталі для майбутнього велосипеду. Шукав майстра місяць. Раму він робив мені півтори зміни. Довго, бо виконував 3D-фрезерування. Поставив сідло з харківського велосипедного заводу, а колеса взяв китайські. Брав найдешевші деталі, бо хотів здешевити велосипед. Після першої моделі зрозумів, що економити не варто. Красива рама з дерева зовсім не поєднується із китайськими колесами"", - розповів Гліб Караул кореспонденту Gazeta.ua.

"Зараз використовую європейські деталі. Беру французькі колеса і англійська сідла. Дерево — дуб чи сосну- просочую спеціальним маслом з Голландії. Після цього на велосипед можна вилити хоч 10 відер води — нічого не станеться. Велосипед гарно миється. Якщо руль забруднився, його легко можна відчисти наждачкою", - додав він.

За рік Гліб зробив 5 дерев'яних велосипедів.

"Зараз такий коштує 1,2 тисячі доларів. За кордоном такі велосипеди дуже популярні. Аналогічна модель в Німеччині чи Англії обійдеться у 2,3 тисячі доларів", - розповів майстер.

"Всі 5 велосипедів розкупили друзі і знайомі. Тепер доводиться велосипеди брати у них, щоб покататися. Коли виїжджаю на такому, всі звертаються увагу. Якось їхав повз автомобільний затор. Всі водії повідкривали вікна, щоб краще роздивитися мій велосипед. Махали руками і показували "клас", - додав Гліб Караул.

Зараз ви читаєте новину «Киянин майструє велосипеди із дерева». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути