четвер, 06 серпня 2009 16:49

Які жести роблять нас привабливішими

 

Для збільшення особистої привабливості психологи радять звернути увагу на повний спектр невербальної поведінки. Мова йде про нашу міміку, ходу, жести, інтонації і так далі.

За оцінками різних авторів, на "невербалку" припадає від 80 до 90 відсотків сприйняття людини людиною - настільки важливішими за слова є жести й міміка. Це найдавніша первинна сигнальна система, тому на ці знаки співрозмовники реагують майже автоматично. Отже якщо ви хочете стати привабливими, доведеться передивитися власні звички.


Обличчя

Найскладніше -  відучити себе від явно негативних мімічних сигналів: припинити хмуритись, кривити рот або примружувати очі.

Дуже часто враження, яке ми хочемо справити на співбесідника, не співпадає з реальністю.

Кожен з нас носить якусь маску, і в спілкуванні ми частенько починаємо "віддзеркалювати" один одного: якщо ваше обличчя напружене, співбесідник також починає напружуватися, повертаючи вам негативний сигнал. Проте якщо розуміти, що всьому виною власна міміка, легше припинити звинувачувати весь світ у тому, що він йде на нас війною. У такому підході є величезний психотерапевтичний ефект.

Жести, пози, рухи

Чого ще не слід робити? Наприклад, потрібно забути про так звані "жести домінації" (це коли ви рубаєте долонею простір або "вказуєте перстом"). Зверніть також увагу, чи не властива вам одна із закритих поз, які зазвичай приймають через невпевненість у собі (схрещені руки, погляд у підлогу).

Ще одна погана звичка - демонструвати так звані жести роздратування - покашлювати, потирати кінчик носа, соватися на стільці, смикати себе за сережку, шукати на столі запальничку і так далі. Таким чином ви сигналізуєте: я страшенно заклопотана людина, і часу на тебе у мене немає. Деякі жінки похитуванням ноги демонструють нудьгу.

Як один з прийомів на залучення уваги пропонується уповільнення руху. Спробуйте поставити на стіл чашку так, щоб вона не стукнула. Або взяти предмет, ніби це кошеня: з одного боку, дуже хочеться, тому що воно приємно-пухнасте, а з іншого - страшнувато, звірятко може подряпати... Потренуйтеся трошки, і у вас вийде незвичний плавний рух, на якому в "годину ікс" можна зіграти.

Інтонації

Марлен Дітріх - жінка-сфінкс, жінка-богиня - була чудова у багатьох відношеннях, але її найвишуканішим інструментом зваблювання був голос - несильний, але чудово модульований. Хемінгуей якось сказав: "Якби Марлен Дітріх не володіла нічим іншим, окрім голосу,ним одним вона б могла розбивати серця". Що ж до простих смертних, для збільшення привабливості буде досить "вилучити з використання" верескливі істеричні нотки.

За матеріалами beautyinfo

Зараз ви читаєте новину «Які жести роблять нас привабливішими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути