середа, 04 травня 2011 20:16

Intel здивує новим чіпом

Intel здивує новим чіпом

Найбільший чіпмейкер світу Intel Corp. оголосив про запланований початок використання транзисторів з тривимірною структурою для випуску процесорів вперше за 50 років масового виробництва сучасних чіпів. Як повідомляється в прес-релізі Intel, нову технологію Tri-Gate, розроблену компанією, планується запровадити до кінця 2011 року. Тривимірні транзистори будуть використані для випуску процесорів під кодовою назвою Ivy Bridge.

Нові чіпи будуть здійснюватися на основі 22-нанометровій технології.

"Перехід на нову структуру є революційною подією, оскільки до теперішнього моменту в масовій електроніці використовувалися виключно планарні структури. Це стосується не тільки комп'ютерів, мобільних телефонів та споживчої електроніки, але і контролерів в автомобілях, космічних кораблях, побутової техніки, медичному та іншому обладнанні ", - говориться в прес-релізі.

Транзистори Intel 3-D Tri-Gate дозволяють створювати процесори, що працюють на менших значеннях напруги і з більшою енергоефективністю та швидкістю, ніж існуючі чіпи. Тривимірні транзистори Tri-Gate забезпечують продуктивність на 37% вище в порівнянні зі звичайними транзисторами, виготовленими на базі 32-нанометровій технології.

"Винахід транзисторів Tri-Gate і впровадження нової технології в 22-нм чіпи змінюють правила гри, - заявив президент Intel Пол Отелліні. - У поєднанні з матеріалами, що володіють особливою діелектричною проникністю, елементами з металевими затворами, 3D-транзистори допоможуть Intel значно знизити споживання енергії, вартість чіпа в розрахунку на один транзистор і істотно підняти продуктивність".

Зараз ви читаєте новину «Intel здивує новим чіпом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути