пʼятниця, 15 травня 2009 16:40

Хакери атакували соціальну мережу Facebook

Хакери атакували соціальну мережу Facebook

Адміністрація соціальної мережі Facebook повідомила, що у четвер невідомі зловмисники скомпрометували декілька сотень користувачів, а крім того провели масштабну атаку ще на майже всю призначену для користувача базу сервісу.

Всього мережею Facebook користується майже 200 млн людей зі всього світу.

У повідомленні Facebook говориться, що після проведеної шахрайської кампанії зловмисникам вдалося заволодіти реквізитами для входу в адміністративну частину мережі.

Прес-секретар Facebook Баррі Шнітт заявив, що всі зламані облікові записи вже ідентифіковані і для них повністю змінені реквізити на вхід, сама ж компанія Facebook зайнята видаленням наслідків дій мережевих зловмисників.

Точну кількість зламаних записів компанія не називає, обмежуючись лише формулюванням "значна кількість".

Алгоритм, відповідно до якого діяли хакери був простий і давно відомий, - злочинці створили декілька підроблених сайтів, що нагадують Facebook, і обманними шляхами заманювали туди користувачів. Шнітт говорить, що на деяких з фішингових сайтів у користувачів запрошували не тільки логіни і паролі для входу в Facebook, але і номери банківських карт, адреси і іншу приватну інформацію.

"Перші ознаки шахрайської діяльності були виявлені кілька днів тому. Двома тижнями раніше ще одна група зловмисників також намагалася атакувати користувачів мережі, але ця атака не здобула належного ефекту", - говорить він.

За матеріалом Cybersecurity.ru

Зараз ви читаєте новину «Хакери атакували соціальну мережу Facebook». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути